sobota 19. července 2014

Prázdninový On My Wishlist

   Meme z dílny Book Chick City. Jeho cílem je každou sobotu zveřejnit knihu nebo knihy, které bychom si chtěli koupit. Mohou to být knihy starší i novější nebo knihy, které teprve vyjdou. 

   Jsou prázdniny, takže přeskočím takovéto, že už jsem dlouho nic nepřidala, jak se budu snažit a bla bla bla. Jsou prázdniny, já si je chci užít a zvlášť, když je venku takhle krásně, tak se mi u notebooku vůbec sedět nechce. Ale mám taky nějaké své povinnosti, hlavně vůči Vám - mým čtenářům, a tak opět přidávám článek do téhle značně nepravidelné rubriky. Doufám, že brzo přibyde recenze.....možná.....někdy. :D

  Konečně jsem po 2 letech sehnala brigádu, za kterou dostanu opravdu zaplaceno. Ne žádné takové ty „brigády“ à la rodiče, kteří mi za to stejně ve výsledku nic nedají. :D A co to tedy znamená? Zkrátím to: Na konci léta budu boháč! mít nějaké ty peníze na knížky! Samozřejmě jsem si sestavila wishlist z mých OMW článků tady na blogu, který doslova přetéká a aby toho nebylo jakože málo, tak tady je ještě pár dodatků: 
P.S. Na ty minulé se můžete podívat tady. 

YA,NA
Zrada (Román prázdné rakve #2) od Gregga Olsena
Stalo se to velice rychle, jak už to u tak strašných věcí bývá. K Olivii se přiblížila čepel nože a zapíchla se jí do hrdla. Prudce a zuřivě. A jen vrah mohl vnímat ironii jejích posledních slov: Teče mi krev!
Když na večírku kdosi ubodá Olivii Grantovou, studentku, která přijela na výměnný pobyt, obvinění se městečkem Port Gamble šíří rychleji než nejpopulárnější zprávy na Twitteru. Skoro všichni ukazují prstem na Briannu, již mnozí pokládají za falešnici a jejího přítele Drewa. Čisté svědomí však nemá ani Beth Leeová, samotářka, u níž Olivia bydlela. Bethiny nejlepší přítelkyně Hayley a Taylor Ryanovy se pokusí její jméno očistit, přitom však objeví hustou pavučinu šokujících tajemství.
GREGG OLSEN, autor bestsellerů New York Times, ve svém druhém skandálním románu ze série Prázdná rakev zkoumá odvrácenou tvář společnosti. Inspiroval se skutečným případem Amandy Knoxové.

 Na Prvním zeleném knižním srazu v Plzni jsem si od Verči koupila Závist (1.díl) a když jsem potom večer bloumala po buxu, uvědomila jsem si, že je vlastně mají ve slevě. Rodaw už svůj velký nákup na buxu udělala a mě to hlodá už týden. Každopádně jestli si nakonec něco objednávat budu, tak Zrada nesmí chybět.



Cesta věčnou nocí (Nebe #2) od Veronicy Rossi
Od chvíle, kdy se Árie dozvěděla o smrti své matky, uplynulo už několik měsíců. I Perry už je nějakou dobu Krvepánem a dívka o něm nemá žádné zprávy. Nyní se však mají znovu setkat. Po tomto okamžiku oba nesmírně touží, a skutečně jsou naplněna všechna jejich očekávání. Tedy aspoň zpočátku. Bývalá Osadnice však není Perryho druhy přijata nijak laskavě a kmen se začíná bouřit. Éter bouří každým dnem víc a víc a jediným příslibem bezpečí je Poklidná modř. Je však tento bezpečný přístav skutečný?









  Druhý díl téhle série jsem si původně vůbec nechtěla kupovat, a to hlavně kvůli tomu, že tam pár kapitol chybí, ale kniha je teď na buxu ve slevě. Sice jsem se zařekla, že si už žádné dystopické YA kupovat nebudu, ale první díl se mi vážně líbil, tak bych to za tu cenu i riskla. :D Ale jestli mě to zase zklame, tak se už vážně naštvu!


Volání netvora od Patricka Nesse (na námět Siobhan Dowdové)
Příběh o velké odvaze malého kluka, který se postavil svému největšímu strachu.
Třináctiletému Conorovi se do snů vkrádají noční můry. A jakpak by taky ne - jeho maminka je vážně nemocná, táta žije kdesi za mořem v Americe, babička ho pořád jen peskuje a spolužáci jsou tak trochu tyrani. Pak se rozhádá se svou nejlepší kamarádkou a zůstane na všechno sám. Tedy, skoro sám.
V noci, vždycky chvíli po půlnoci, ho totiž navštěvuje netvor - obrovitánský chodící a mluvící starý strom, který roste na kopci za domem. Postupně Conorovi vypráví tři starobylé příběhy a učí jej, že věci často nejsou takové, jakými se na první pohled zdají. A že naším největším nepřítelem je náš vlastní strach. Netvor chlapce ponouká, aby povyprávěl čtvrtý, poslední, příběh sám. Vlastně po něm chce tu vůbec nejtěžší věc - podívat se děsivé pravdě do očí. Dokáže to Conor?


 Volání netvora mě nikdy nijak neoslovovalo, ale stačilo, abych si přečetla anotaci, kupu nadšených čtenářských recenzí a... musí být moje!


Percy Jackson: Moře nestvůr od Ricka Riordana
 Percy Jackson už si zvykl na to, že není jen tak obyčejný kluk z New Yorku - jako syn boha moří Poseidóna patří do dvou světů, lidského i mytologického, kde se to hemží záludnými a krvelačnými nestvůrami. A spousta těch příšer, které dřív znal jenom ze starých řechkých pověstí, mu teď usiluje o život...
Po nečekaně klidném školním roce se poslední den před prázdninami na Percyho sesype celá lavina problémů - hodina tělocviku se promění ve vybíjenou s lidožravými obry, kamarád Grover se dostane do problémů a Táboru Polokrevných hrozí zničení. A tak se Percy a jeho přátelé vydávají na další nebezpečnou výpravu...







Před pár dny jsem konečně dočetla 1.díl Percyho a dost se mi líbil, takže si určitě musím pořídit i ten druhý díl. Víte, dost mě odradil film, ale Zloděj blesku jako kniha a jako film, to jsou dva kompletně rozdílné příběhy. Prostě něco jako Princezniny deníky, Eragon a i Upíří deníky. Myslím, že to dokonale vystihuje tenhle gif určený scénáristům:




 Návrat z temnoty od Liz Coleyové

 
Bylo jí třináct, když se ztratila.
Zmizela své rodině, přátelům, světu. Když se zčistajasna objevila, zjistila, že jí chybí velký kus sebe samé.
Šestnáctiletá Angie Chapmanová se po třech letech od svého záhadného zmizení vrací domů. Z toho období si nic nepamatuje, jako by jí někdo vymazal všechny vzpomínky. Musí si poskládat příběh o všech hrůzách, které prožila, aby získala nazpět svůj život.
Liz Coleyová napsala znepokojivý, avšak fascinující psychologický příběh o křehkosti lidské mysli, o léčivé síle odvahy, naděje a lásky.





Návrat z temnoty si chci přečíst přesně rok, před rokem totiž probíhala Blog tour a já jsem narazila na moc příjemnou autorku - Liz Coleyovou. Nejen, že mi poslala své podepsané záložky, ale byla strašně milá a byla ochotná odpovědět na všechny moje (často až stupidní) otázky a toho já si vždycky vážím.

Strážkyně pramene od Itäranty Emii
Příběh dívky jménem Noria, která se v rodné vsi má stát příští “mistryní čaje”. Po velké přírodní katastrofě vládne ve světě přísný vojenský režim a rychle docházejí zásoby vody. Zatajování a skrývání vodních zdrojů je trestným činem. Noria po svém otci převzala roli mistra čaje, který vykonává tradiční čajový obřad. K tomu patří i povinnost střežit pramen čerstvé vody – a takové tajemství nevyhnutelně musí vést k potížím s přáteli i s úřady. Román kombinuje science fiction a tradiční utopii.










Paradoxně jsem na tuhle knihu narazila v časopisu ELLE, zaujal mě námět a teď už si ji dávám na seznam knih, které bych si chtěla pořídit. Sice je to další dystopie (já vím, já vím), ale tahle zní překvapivě originálně, takže uvidíme.


KLASIKA

Pýcha a předsudek od Jane Austenové

Není pochyb o tom, že hrdinkou románu Pýcha a předsudek, Lízinkou, je sama
Jane Austenová (1775–1817). Přestože prožila tak typicky nekonfliktní život (nikdy se neprovdala a jediné nabídnutí k sňatku prý během hodiny odmítla), neodráží se v jejím díle žádná osudová hořkost. Zdá se, že se ze své pozice dcery bez věna, a tudíž dívky bez zvláštních šancí na lepší sňatek, spíš nesmírně bavila – asi jako člověk, který v divadle sleduje zábavnou komedii. Přidáním ironického podtextu posunula románovou tvorbu ze sfér naivního realismu o několik generací dopředu. Víc než půldruhého století je doba, která dovedla pohltit stovky literárních děl, jimž se při zrodu prorokovala nesmrtelnost; a byla to díla s daleko efektnějšími a vzrušivějšími náměty než Pýcha a předsudek. Jemné kouzlo Jane Austenové má svůj stálý vděčný okruh čtenářů a každá nová generace autorčin odkaz objevuje po svém, v nových barevných odstínech a v novém lesku.




Miluju zfilmovanou Pýchu a předsudek s Keirou Knightley a Matthewem MacFaydyenem. Zrovna nedávno jsem se na ni asi po sté dívala, když mě napadlo, že bych si to taky konečně mohla přečíst. Tak snad tohle léto...


Cesta do středu Země od Julese Vernea
Profesor Otto Lidenbrock objeví starou knihu, která skrývá zašifrovaný rukopis psaný runami . Jedná se o popis cesty vedoucí do středu Země. Profesor se na tuto cestu vydává se svým synovcem Axelem a průvodcem Hansem. Do hlubin Země sestupují po jícnu sopky, objevují podzemní moře, prochází geologickými obdobími a sledují vývoj života v oblastech, o jejichž existenci mnoho vědců pochybuje. Pozorují boj nebezpečných pravěkých oblud a jejich zkušenost se střetává s mnoha vědeckými teoriemi o nemožnosti života pod zemí. Nachází vzácné prehistorické pohřebiště, které skrývá mnoho přelomových objevů. Několikrát se ocitají v nebezpečí života, díky hrůzné bouři, nedostatku vody a nebezpečným živočichům. Zpět na zem se dostávají díky výbuchu sopky, která je dopravila zpátky s valící se lávou. Středu Země nedosáhli, ale jejich cesta přesvědčila skeptické vědce o možnosti života pod povrchem Země.




Jules Verne je klasika. Klasika, kterou jsem nečetla. Opět. Na dovolené jsem kousek přečetla  z máminy čtečky (což mě utvrdilo v tom, že čtečku nechci) a hodně se mi to líbilo, takže si ji určitě plánuju koupit za peníze z výplaty. Jenom doufám, že v obchodě budou mít i jiné vydání, protože tahle obálka mi... zase tolik neučarovala. :D

Zdroje: bux.cz
             goodreads.com

4 komentáře:

  1. Tak Percyho doporučuju úplně nejvíc, je boží. :3
    k brigádě gratuluju, já bych nikde nevydržela dýl jak hodinu maximálně dvě ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc Maruško, ale kdo říká, že to tam vydržím? :D

      Vymazat
  2. Gratuluji k brigádě! :)
    Pýchu a předsudek si chci taky přečíst, ale pořád se k tomu nějak nemám. Doufám, že to dokonce roku napravím :D U Strážkyně pramene se mi nelíbí obálka. Připadá mi taková nijaká. Ale příběh může být fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a přesně, mě právě taky nijak moc nezaujala, ale už jsem slyšela i hezké ohlasy, takže uvidím. :) Pořád lepší, než aby byla obálka hezčí než sama kniha, což už se mi bohužel taky stalo. :/

      Vymazat

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.