sobota 23. listopadu 2013

Dojmy, dojmy a...dojmy: Hunger games: Vražedná pomsta (movie)

Hunger Games <3 Čekali jsme dost dlouho, čekali jsme napjatí, plní očekávání a s obrovskou touhou. Čekali jsme na druhý díl zfilmovaných Hunger games. A jak to tak bývá, kdo si počká, ten se dočká a já se včera konečně (po dlouhé série proseb, psích očí a no dobře, malilinko vydírání) dostala do kina a zhlédla tenhle film...

Na začátek bych chtěla říct něco k předchozímu dílu, který se mi přeci jenom nelíbil tolik. Chybělo tam to NĚCO. A i když se mi vážně zaujal, tak knížka byla neskonale lepší. A už jsem zmínila to, že na prvním díle Hunger games bylo v kině pět a půl lidí? No zkrátka Vražedná pomsta ušla dlouhou cestu a všimla si toho spousta lidí a v kině bylo nečekaně plno.

HG♡





A... ještě něco před samotnými zážitky a to jest to, co tomu předcházelo. Teď nemluvím o kamarádce, s kterou jsem na to šla a která mě upozornila na to, že UŽ ho dávají, ale na Facebook. Facebook je zlo. :D Viděla jsem pár statusů o filmu, ale neměla jsem moc času a přečetla si jenom jeden a ten říkal, že Catching fire byl sice lepší, ale pořád mu něco chybělo a prostě nebyl tak dobrý. Nebudu Vám lhát, do kina jsem šla mírně znepokojená... A víte co? Už si nikdy nebudu číst statusy na FB o filmech, na které se chystám jít.

Protože Hunger games: Catching fire bylo něco úžasného, geniálního, skvěle natočeného, napínavého, rychle se odvíjejíccího, romantického a ještě spoustu dalších pochvalných adjektiv. Snad vždycky najdu na nějakém fimu nějakou chybu, ani v Harry Potterovi a relikviích smrti 2.části se mi všechno nelíbilo a opět se to dost rozcházelo od knížky, ale tyhle Hunger games, no páni! Sice už je to nějaká doba, co jsem je četla, ale režisér ztvárnil všechno přesně tak, jak jsem si to představovala a pokud můžu soudit, tak nic moc nechybělo. (Pokud nepočítám upozornění vrchního tvůrce her o hodinách - pozn. kamarádky) Na filmu bylo určitě vidět, jak mu změna režiséra prospěla.
Hunger games
Co si budeme nalhávat. Všichni jsme se těšili na naše hrdiny, až se nám vrátí zpět na obrazovku. Na Katniss, Peetu, Hurikána, Haymitche, Cinnu, Primrose a tak dále. Vážně smekám nad hereckými výkony Jennifer Lawrence, je to úžasná herečka a Katniss ztvárnila (pokud to můžu říct) dokonale. A jelikož je Josh Hutcherson (alias Peeta Mellark) můj oblíbený herec už spoustu let, tak jsem jásala dvojnásob. A teď holky, kdo se netěšil na Finnicka Odaira? Někde jsem četla, že je z něho pár lidí zklamaných, ale já netuším proč. Sexy? Done. Úžasný? Done. Prostě Finnick? Done. Co se týče ostatních postav, tak opět skládám poklonu. Mně se všechny postavy líbily a krásně mi zapadaly do obrazu, který jsem si vytvořila při čtení knížky.

Vím, že tu tenhle film vychvaluji až do nebes, ale on si to zaslouží, vážně. A to nejen za to, za co jsem ho už pochválila, ale i za ty skvělé a originální scény, klasické lekačky, sladké romantické scény a za vážně povedenou ukázku revoluce a Kapitolu. A i samotný konec byl skvělý, epický - ne že bych ho nečekala, že? (Moje sestra sice řekla, že to bylo jako z Avatara, ale prosím.) Všechno se mi zdálo lepší než v prvním díle, všechno bylo promyšlenější, prostředí "promakanější" a šaty a uniformy hezčí.

Jediné, co mi zbývá říct je to, že jestli jste to ještě neviděli, vyrazte! Já jsem totiž omámená ještě dnes a moje srdce a mozek se jen pomalu vzpamatovávají. Božské, božské. Slibuju, že nebudete litovat

                                              Hunger games ♥

5 komentářů:

  1. Mne je ten herec, ktorý hrá Finnicka poriadne nesympatický... Ale film sa mi páčil...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sto lidí, sto chutí. :) Mně právě sympatický byl.

      Vymazat
  2. Těším se až film uvidím. Všude jsou na něho samé chvály :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, moc prosím neber to jako reklamu. Film jsem viděla v sobotu a moc se mi líbil, tak jsem se rozhodla udělat projekt Hunger games! Můžeš se zapojit a něo i vyhrát.:) http://jantarova-zeme-ruiscoll.blog.cz/1311/hlidej-si-sve-nepratele-info

    OdpovědětVymazat
  4. Bože, to bol dokonalý film. Určite lepší ako jednotka :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.