sobota 25. října 2014

On My Wishlist - 42.

   Meme z dílny Book Chick City. Jeho cílem je každou sobotu zveřejnit knihu nebo knihy, které bychom si chtěli koupit. Mohou to být knihy starší i novější nebo knihy, které teprve vyjdou. 

YA, NA

Moře klidu od Katjy Millay
Osamělý kluk. Citově křehká holka. A zázračná síla druhých šancí.
Dva a půl roku. Tolik času uplynulo od hrozné tragédie. Po ní už nic nebylo jako
dřív. I z Nastyi Kashnikové zbyl jen stín holky, kterou byla před tím. Teď je rozhodnuta nechat temnou minulost za sebou a držet si všechny lidi pěkně daleko od těla. Tenhle úmysl jí ale vydrží jen do chvíle, kdy se potká s Joshem Bennettem. Je osamělý stejně jako ona. A neuvěřitelně přitažlivý. Joshův příběh zná kdekdo: všichni lidé, které miloval, zmizeli z jeho života. Teď má sedmnáct roků a zůstal úplně sám. A když je vaše jméno synonymem pro smrt, lidi se s vámi moc nebaví. Až na Nastyu. Ta se naopak Joshe drží jako klíště a postupně se stává součástí
každé stránky jeho života.
Táhne je to k sobě, jiskří to mezi nimi stále silněji. Ale zároveň se Josh začíná zamýšlet nad tím, jestli se někdy dozví všechna tajemství, která před ním Nastya skrývá. A vlastně ani sám neví, jestli se je dozvědět chce.


Matně si pamatuju, že o téhle knize byla uspořádána celá Blogtour. A jak to tak se mnou bývá, počkala jsem si, až opadne takové to prvotní „honemsijivšichnipřečtete“a konečně si ji zařazuji na svůj seznam.
 
Solitaire od Alice Osemanové
Pokud by vás to napadlo, tak tohle není žádná love story. Jmenuju se Tori Springová. Ráda spím a ráda bloguju. Minulý rok – před tím vším, co se stalo s Charliem a předtím, než jsem se musela vypořádat s maturitou a přihláškou na vysokou a faktem, že jednoho dne opravdu budu muset začít s lidmi mluvit – jsem měla kamarády. Všechno bylo úplně jinak, řekla bych, ale to teď skončilo. Teď je tady Solitaire. A Michael Holden. Vím, o co se Solitaire pokouší a Michael Holden je mi ukradenej. Fakt jo. Solitaire je výborný debut devatenáctileté Alice Osemanové, ideální pro všechny, kteří se nadchli pro příběhy Johna Greena či Rainbow Rowellové. Její hlavní hrdinka Tori je cynická až do morku kostí a autentická středoškolačka stejně jako její autorka.


Nejdřív jsem trochu váhala, ale hned po tom, co jsem si přečetla anotaci a hlavně její poslední větu: Její hlavní hrdinka Tori je cynická až do morku kostí a autentická středoškolačka stejně jako její autorka. Cynická? Tlačte to sem. :D

 Slovník lásky od Davida Levithana
 
Ideální kniha na Sv. Valentýna. Příběh jednoho vztahu ve slovníkových heslech. Krátké, struč, minimalistické, dojemné. Bittersweet love story.

Před pár lety jsem tenhle zajímavý Slovník kupovala kamarádce a teď se nemůžu zbavit pocitu, že bych ho přeci jen vážně moc chtěla taky.











Dash & Lily: Kniha přání od Davida Levithana a Rachel Cohnové

„Nechala jsem ti tu pár nápověd a vodítek.
Jestli chceš, otoč stranu.
Jestli ne, vrať knihu prosím zpátky do poličky.“
Takhle začíná nová knížka od bestsellerového autora Davida Levithana a Rachel Cohnové. Lily zanechala chvíli před Vánoci červený zápisník plný výzev na poličce svého oblíbeného knihkupectví a čeká, až někdo přijme nabídku ke hře. Ale je Dash ten pravý? Nebo je jejich osudem vzájemně sdílet svoje sny a touhy jen na stránkách deníku, který na střídačku schovávají po celém vánočním New Yorku? Můžou se ve skutečnosti setkat, bude to fungovat? Bude červený zápisník jejich knihou přání? Nebo se k sobě vlastně ani trošku nehodí?

Kdo nečetl Den co den? Jeden čas to byl velký blogo-boom a já samozřejmě nebyla výjimkou (ne, nejspíš nebudu hipster). Den co den byl úžasný. Také jsem ale četla Až do ochraptění, což napsal D.L. rovněž ve spolupráci s další autorkou, a to pro mě byla velká katastrofa. Doufám, že nezklame. (?)


Posel od Markuse Zusaka


Román pro mladé čtenáře od autora světového bestselleru Zlodějka knih.
Představte si, že vám jednoho dne začnou do dopisní schránky chodit hrací karty se zašifrovanými úkoly - máte vstoupit do života úplně cizím lidem a najít způsob, jak jim pomoci v jejich nelehkém osudu. Nevíte, kdo vám karty posílá ani proč si vybral zrovna vás. Jasné je jenom to, že ví o každém vašem kroku a nenechá vás na pokoji, dokud sám nebude chtít přestat. Má vás zkrátka v hrsti. Přesně v této situaci se ocitá Ed Kennedy, devatenáctiletý taxikář, který až doposud dělil svůj čas mezi kamarády Marva, Ritchieho a Audrey (do které je beznadějně zamilovaný), věrného psa Portýra, hraní karet a svou práci, a má pocit, že se už na nic dalšího nezmůže. Ed na svých záchranných misích schytá spoustu bizarních výprasků, ale s každým úkolem roste jeho schopnost poradit si se vším sám a také vědomí, co musí udělat, aby jeho život za něco stál. Vyprávění vás upoutá situačním humorem a trefnými komentáři dospívajícího hrdiny.


 Před malou chvilkou jsem dočetla Zlodějku knih a jsem z ní tak tak UNEŠENÁ, že si musím dát okamžitě do svého wishlistu i jeho zbývající knihy, které vyšly v češtině. Posel má navíc tak zajímavou anotaci a nápad (s těmi kartami mi to trochu připomíná film Podfukáři).

 Roky pod psa od Markuse Zusaka

Markus Zusak, autor světového bestseleru Zlodějka knih, nedávno zfilmovaného, vydal ještě před tímto zásadním dílem trilogii o bratrech Wolfových. Překlad prvního svazku, Roky pod psa, se nyní dostává také k českým čtenářům. Cameron a Ruben Wolfovi se rvou dnem i nocí, spřádají ujeté plány, aniž by domýšleli jejich důsledky, a pro rodiče, sourozence i všechny holky, které obdivují, jsou to jen budižkničemové, co to nikdy nikam nedotáhnou. Jenže když se Cameron poprvé zamiluje, nic už není jako dřív... Příběh patnáctiletého australského kluka s širokým srdcem a praštěnými nápady je dojemný a zábavný zároveň a Zusak opět nezůstává nic dlužen své pověsti výjimečného vypravěče.

 Viz Posel. Ani nevíte, jak šíleně moc chci tuhle knihu. Markus Zusak se teď oficiálně zařadil mezi mých TOP 5 autorů. Je to vážně Spisovatel s velkým S.


FANTASY, HOROR

Hra o trůny - prostorový průvodce Západozemím

Tento unikátní 3D průvodce, inspirovaný cenou Emmy ověnčeným seriálem HBO Hra o trůny, vezme čtenáře na vzrušující cestu do světa Západozemí.
Naleznete zde neuvěřitelné trojrozměrné ztvárnění klíčových míst, včetně Zimohradu, Králova přístaviště a Zdi, a setkáte se v ní i s dalšími věhlasnými ikonami této fantasy série, jako jsou zlovlci, bílí chodci a draci.

Úchvatná a fascinující Hra o trůny: Prostorový průvodce po Západozemí je naprostou nezbytností pro každého fanouška tohoto fenoménu.



Game of Thrones je moje obrovská srdeční záležitost. Viděla jsem každý jediný díl seriálu (ne, že by jich bylo zase tolik - 40) a dva díly ze ságy Písně ohně a ledu už jsem také přečetla. Upřímně, já bych ji přečetla pro mě za mě celou, ale každý díl stojí tolik jako moje výplata za  víkendovou brigádu... Ale zpátky k tématu, to musím mít! Teď si to jen přát a doufat, že Ježíšek existuje a má rozhazovačnou náladu. :)

         Anna krví oděná od Kendare Blake

Cas Lowood zdědil vzácné poslání: zabíjí mrtvé. Před ním to dělal jeho otec, dokud nebyl hrůzně zavražděn duchem, kterého měl zabít.

Vyzbrojen otcovým tajemným a smrtícím athame, Cas cestuje po zemi se svou čarodějnickou matkou a kocourem, který větří duchy. Společně se vydávají po stopách legend a místního folklóru a snaží se držet krok s mrtvými zabijáky. Otravné věci jako budoucnost neřeší a přátele si drží od těla.

Když přijedou do nového města, aby našli ducha, jemuž místní říkají Anna krví oděná, nečeká Cas nic než obvyklou rutinu: nastěhovat se, vypátrat a zabít. Místo toho ale najde běsnící prokletou dívku, přízrak, s jakým se dosud nesetkal. Stále nosí šaty, které měla na sobě v den své brutální vraždy roku 1958. Tehdy byly bílé, ale teď jsou rudě potřísněné a kape z nich krev.

Od své smrti Anna zabíjí každého, kdo se opováží vstoupit do jejího opuštěného viktoriánského domu, kterému kdysi říkala domov.
Avšak z nějakého důvodu Casův život ušetří. 


Jestli si někdo z Vás pamatuje na 1.soutěž na blogu vůbec, tak se soutěžilo o Annu krví oděnou. Né, že bych si ji potom ještě koupila pro sebe. Takže, jestli Vám můžu dát ponaučení: 

„Nikdy nedávejte do soutěže knihu, kterou chcete a nemáte ji doma.“
                                                                                                - LENKA (2014)
 
ROMANCE

Zimní příběh od Marka Helprina
Mytický příběh z New Yorku odehrávající se v několika časových rovinách o osudové lásce, která trvá navždy.
Jedné zimní noci, na samém počátku 20. století, se pouliční zloděj Peter Lake pokusí vyloupit honosný dům známého novinářského magnáta. Dům však není prázdný – Peter zde najde krásnou dívku jménem Beverly. Peter jejímu kouzlu okamžitě podléhá. Jejich láska však zůstává nenaplněna, protože Beverly záhy umírá na tuberkulózu.
Zoufalý Peter se během jedné z honiček, kterou na něj uspořádají členové bývalého zlodějského gangu, vrhá z Brooklynského mostu do vody. Zdá se, že příběh končí…
Osud však rozhodne jinak. Peter Lake se znovu vynořuje o mnoho desetiletí později, obdařený zvláštními schopnostmi, o kterých zpočátku nemá ani tušení. Zmateně tápe v ulicích New Yorku své vlastní budoucnosti a jen matně si vzpomíná, odkud přichází. Teprve při spatření starého obrazu s Beverly si uvědomí, kým je, a vydává se najít svou lásku i smysl života...
Literární předloha stejnojmenného fi lmu s Colinem Farellem a Jessicou Brown Findlayovou v hlavní roli.

Slyšela jsem o filmu, nic. Slyšela jsem o knize od Rodaw, bum! Chci jí, nic víc není potřeba dodávat.

Pekáč buchet od Kateřiny Petrusové 
ONA
Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára.
ON
Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně vypadají. Pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět. Jmenuje se Matouš.
Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem a že láska hory přenáší.
Další skvělé čtení od Kateřiny Petrusové, které smlsnete jako pralinku. Najdete v něm všechno, co na jejích knížkách máte rády: svérázné postavy, skvělé dialogy, nečekané zápletky. Vtip, romantiku i napětí.

Už jenom ta obálka mi nedá a musím ovládat úsměv (někdy i úšklebek) na tváři. Pekáč buchet je jasná volba, já prostě musím vědět, jak to Kateřina Petrusová zase jednou vymyslela.

5 komentářů:

  1. Pekáč je pekáč. Ano, dám info, až přečtu, ale to bude zajisté až za milion let a půl, takže... To se asi dříve zase osobně potkáme, že? Nebo alespoň našeho jediného dokázaného společného přítele. :D :)
    -chytrý komentář-

    OdpovědětVymazat
  2. Moře klidu si chci taky přečíst. Stejně jako ty i já si počkala až se přežene vlna, každý to musí mít a přečíst.
    Zlodějka knih se mi taky líbila, proto se na Posla těším. Mimochodem, moc se mi líbí obálky Zusakových knížek :) Zimní příběh si chci taky přečíst díky Rodaw.
    Pekáč buchet jsem si málem koupila v knihkupectví, ale potřebuji šetřit, tak jsem odolala. Nevím, jestli odolám i příště :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych si chtěla přečíst Moře klidu, Pekáč buchet a Zimní příběh. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Dash a Lily mě taky zaujalo a už jsem to přidala do svého Vánočního seznamu ;)

    OdpovědětVymazat
  5. business Emerging trend The particular period regarding fast together with excellent shift inside community and also producing while using improvement associated with industrial facilities, from your delayed 1700s. https://imgur.com/a/FtOMjxz http://evevatdm8f.dip.jp https://imgur.com/a/rqQifrX http://zm1mdfrvyg.dip.jp https://imgur.com/a/OJ2211L https://imgur.com/a/qcfRvUi https://imgur.com/a/Uf3FqGU

    OdpovědětVymazat

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.