sobota 28. června 2014

On My Wishlist - 38.


   Meme z dílny Book Chick City. Jeho cílem je každou sobotu zveřejnit knihu nebo knihy, které bychom si chtěli koupit. Mohou to být knihy starší i novější nebo knihy, které teprve vyjdou. 



    Ke zhotovení dnešního wishlistu mi pomohlo e-knihkupectví bux.cz, které přišlo na léto s pěkným nápadem. Udělali 5 kategorií čtenářů - Plážový povaleč, Chatař, Výletník, Luštitel, Drsňák - a do každé z těch kategorií umístily většinou novinky, které by se daným čtenářům mohly líbit. Nejdřív jsem si myslela, že budu Plážový povaleč, ale nakonec jsem o sobě zjistila, že jsem Drsňák, světe div se! :)

http://www.bux.cz/letni-cteni/plazovy-povalec/
 http://www.bux.cz/letni-cteni/vyletnik/ http://www.bux.cz/letni-cteni/chatar/

 http://www.bux.cz/letni-cteni/lustitel/http://www.bux.cz/letni-cteni/drsnak/

Červený vrch od Jamie Mcguire
Červený vrch
Scarlet je rozvedená, pětatřicetiletá matka dvou dcer a pracuje jako rentgenová laborantka. Je pátek odpoledne a má službu v nemocnici, dcery poslala na víkend za otcem. Na příjem přivážejí umírající, ošklivě pokousanou a vyhublou dívku, a její rentgenový snímek prozrazuje to, o čem se v lékařských kruzích s hrůzou již pár dnů hovoří. Z Evropy se šíří záhadný virus a svět je zachvácen pandemií, která postupuje neuvěřitelně rychle. Projevuje se nesnesitelnou bolestí břicha a bleskovým úbytkem váhy, a pak už je jen smrt. Mrtví však nenacházejí klid, ale mění se v šouravé zombie, a hledají, čím by ukojili svůj neutišitelný hlad. Vábí je lidské maso a lačně se na ně vrhají. Jedinou obranou živých je rychlost a zásah do mozku zombie.

Scarlet se upne k tomu, aby zachránila své dcery za každou cenu. Musí je odvézt na jediné bezpečné místo k přežití, které zná. Na ranč Červený vrch.


 O Červeném vrchu jsem poprvé slyšela u Rodaw v Lákačce a dost mě zaujal. Přeci jenom téma zombie je moje oblíbené. Miluju sérii Les rukou a zubů a stejně tak seriál The Walking Dead. Nejspíš si počkám na první recenze a podle ohlasů půjdu nebo nepůjdu nakupovat.


 [buzz] od Anderse de la Motte
[buzz] (HP Pettersson, #2)
HP, hrdina kultovního švédského thrilleru Game, je zpět. Zmizel v nejhlubším utajení, aby si zaslouženě užíval v potu tváře vydělané miliony, ale něco mu začíná chybět: adrenalinové vzrušení z riskantních situací, do nichž ho dostávala tajuplná Hra. Po vášnivé noci, strávené v luxusním dubajském hotelu s neodolatelnou Annou Argosovou, je vtažen do víru událostí příliš neuvěřitelných, aby byly pouhými náhodami. A navíc u Anny zahlédl děsivě povědomý bezdotykový mobil... Jeho sestra Rebecca Norménová konečně našla normálního přítele a byla povýšena. Ale ne nadlouho. Navíc si to s ní začal na svých stránkách vyřizovat záhadný blogger a kolegové se dobře baví... Oba sourozenci se zaplétají stále hlouběji do přediva pravdy a lži. Co je skutečné a co je virtuální? Řídí nás všechny neviditelná síť manipulátorů? A co může člověk udělat, když mu vyhrožuje kdosi, jehož existence se nedá dokázat?


Vy to ještě nevíte, ale už jsem přečetla Game od Anderse de la Motte, který jsem si koupila na veletrhu. Dost a dost se mi líbil, takže zatímco píšu recenzi, tak se poohlížím po dalším díle. Dokonce jsem uvažovala o tom, že bych si ho koupila (čti rodiče by mi ho koupili) za vysvědčení, ale nemají se k tomu.... asi je budu muset přinutit. :D

 Doktor Spánek od Stephena Kinga
Doktor Spánek (The Shining, #2)Stephen King navazuje na svůj slavný román Osvícení.

Opět se setkáváme s psychicky poznamenaným Dannym a jeho matkou. Dan dospívá, vyrovnává se se starými démony a později vítězí i nad alkoholovou závislostí. Začne pracovat v hospicu, kde spolu s kocourem Azziem doprovází umírající lidi na jejich poslední cestě - stává se doktorem Spánkem. Nečekaně však naváže telepatické spojení s dvanáctiletou Abrou, která zoufale potřebuje pomoc, a vstupuje do lítého sváru dobra a zla, v němž ze sebe bude muset vydat vše...







King, Stephen King. To jméno zní snad všem povědomě, ne? Já od něj nečetla nikdy nic, ale stále říkám, jak se na to chystám. Teď se vážně chystám, tedy až před chvílí jsem zjistila, že je tohle 2.díl, takže to zase o trochu posouvám.


 Zahrada kostí od Tess Geritsenové
Zahrada kostíNeznámé kosti, neodhalená tajemství a nevyřešené zločiny vrhají své zlověstné stíny až do současné doby - nový strhující kriminální román bestselleristky Tess Gerritsenové. Autorka v něm důmyslně propojuje osudy současných postav (na scénu opět přivádí soudní patoložku Mauru Islesovou) s příběhem z devatenáctého století, osvědčuje přitom dokonalou znalost historických reálií včetně nesnadných počátků moderní medicíny a temnou spletí hrůzných zločinů směřuje k šokujícímu závěru.









 Zahradu kostí jsem už nepočetněkrát míjela v knihkupectvích, kde ji měli za 19 ,- a já nad tím jen mávla rukou s tím, že má divnou obálku. Na obálku jsem názor nezměnila, ale co se týče knihy, tak ano. Jenom doufám, že ji ještě někde schrastím, protože ji vychvalují do nebes.


Hypnotizér od Larse Keplera


Psychiatr Erik Maria Bark je uznávaný odborník na léčbu traumat pomocí hypnózy. Jedné prosincové noci ho probudí zvonění telefonu. Volá mu detektivní inspektor Joona Linna z nemocnice ve Stockholmu a prosí ho, aby okamžitě přijel k případu malého chlapce, který je v bezvědomí, ve velmi kritickém stavu. Erik je jedinou nadějí, jak může policie chlapce vyslechnout a zjistit, kdo brutálně zavraždil jeho rodiče a mladší sestru. Doufají, že vraha vystopují a zachrání jeho starší sestru dřív, než bude pozdě.









Keplera začala číst kamarádka, která normálně zase tolik nečte. Už má přečtené tři díly a já jsem prostě takový ten typ, který po něčem hned začne toužit taky. Takže peníze za brigádu? Těšte se! (Nebo spíš asi ne.. :D ).


  Panenka od Mo Hayder
Panenka (Jack Caffery, #6)
Psychiatrickou léčebnu Beechway paralyzuje strach: mezi pacienty se šíří davová hysterie a zaměstnanci raději předstírají nemoc, než aby chodili na noční služby. Prastarými chodbami léčebny totiž za nocí obchází Maud, letitý přízrak zakrslé ženy, která si vybírá nahodilé oběti a silou své pokřivené vůle je následně dožene k drastickému sebepoškození nebo dokonce k sebevraždě.

Také Joe Le Grande pociťuje tíseň. Jako koordinátor zodpovídá za hladký chod léčebny, avšak i on začíná podléhat vlivu přízraku. Navíc se zdá, že po kontroverzním propuštění problémového pacienta Issaka Handela začala Maud rozsévat hrůzu i po okolním kraji.

Na pokraji zoufalství se Joe obrátí o pomoc na detektiva Jacka Cafferyho. Ten se ale zrovna věnuje docela jinému případu a navíc se mu nechce věřit báchorkám o jakémsi přízraku. Počáteční skepse ho však opustí ve chvíli, kdy spolu s Joem odhalí detaily o minulosti propuštěného Issaka Handela...


 Bože, tohle je tak s prominutím ujetá obálka i anotace, že jsem se o ní hned začala zajímat. Madeleine ji četla a moc se jí líbila, takže to ji posunulo v mém žebříčku priorit zase o pár příček výš.


Léto na druhý pokus od Morgan Matsonové
Léto na druhý pokusPoslední léto, které by mělo trvat navěky… Rodina Taylor Edwardsové nepatří zrovna mezi ty, co drží pohromadě. Pak ale přijde táta s tou hrozivou novinkou, zbývá mu už jen pár týdnů života a přeje si strávit svoje poslední léto s rodinou ve starém letním domě u jezera. Taylor tu před lety zklamala nejen svoji nejlepší kamarádku, ale i první lásku, takže vrátit se sem není vůbec snadné. Teď se to pokouší napravit. Každý si zaslouží druhý pokus – rodina, kamarádi i láska.









YA jsem v poslední době dala červenou stopku, protože už z toho začínám vyrůstat a už mě to "nebere" ani zdaleka tak jako třeba v patnácti. Nicméně Amy & Rogera: Na cestě od Morgan jsem četla a líbilo se mi, takže celkem vážně uvažuji nad tím, že bych si pořídila její další knihu. Navíc v létě mám zvětšenou chuť na nějakou tu romantiku, takže...

Silo od Hugha Howeyho
Silo (Wool, #1)
 V silu pod zemí, zamořenou jedy, se ukrývají lidé: naučili se tu žít, milovat se i umírat. Jednou za čas je někdo z nich vyslán na povrch čistit senzory. Ví, že se nikdy nevrátí. Ví, že jde na smrt… Po letech udržování křehké rovnováhy se však systém octne před zhroucením. Hluboko ve spodních patrech, ovládaných lidmi z mechanického úseku, se vzedme vlna odporu proti takřka všemocnému IT oddělení. Mají naději na úspěch? Odkryjí děsivá tajemství přísně střežených serverů? A chtějí je vůbec znát? Silo je jedinečný postapokalyptický sci-fi thriller, který lze číst jako varování i jako věštbu. I proto se setkal s nebývalým celosvětovým čtenářským zájmem a ohlasem. Filmovou verzi se chystá natočit Ridley Scott (Vetřelec, Blade Runner, Gladiátor).





O Silu jsem četla v minulé Pevnosti a autor článku mě na tuhle knihu neuvěřitelně nalákal. Paradoxně ji dávám na konec, ale určitě si ji koupím, protože prostě musím.

3 komentáře:

  1. Samé skvělé knížky :). Nečetla jsem sice ani jednu z těchto knih, ale mám v plánu určitě někdy si přečíst Červený vrch, Zahrada kostí, Léto na druhý pokus a Silo. Všechny tyhle knihy už jen podle obálky vypadájí vážně skvělé a snad skvělé budou i uvnitř :).

    OdpovědětVymazat
  2. Na Červený vrch jsem dost zvědavá. Autorčina Krásná katastrofa mě moc nevzala, tak snad tohle bude lepší. :)
    Taky jsem se ke knihám od Kinga ještě nedostala, i když žádný div, když nemám ráda horory. Ale je fakt, že třeba do Zelené míle nebo do Temné věže bych se opravdu chtěla pustit. Ale ono je těch knih prostě moc. :D
    Nevím, jestli se od Tess Gerritsen pustím právě do Zahrady kostí, spíš mě láká její série Rizzoli and Isles, jop. :) Chtěla bych vědět, kolik společného mají knihy a seriál, tak. :)
    Larse Keplera zbožňuje moje mamka a já mám v plánu se k těm knihám časem taky dostat. Jen bych ještě předtím ráda dočetla knihy od Stiega Larssona. :D :)
    Taky jsem Amy a Rogera četla a celkem se mi to líbilo, takže se na další knihu od Morgan Matson ráda mrknu. :)
    Ohledně Sila jsem dost na vážkách. Kupovat to sice určitě nebudu, ale nevím, jestli se po tom mám mrknout v knihovně. Sice to vypadá zajímavě ale... No, prostě nevím. :D Uvidím, jop.

    OdpovědětVymazat
  3. Jéééééé ♥ moc děkuju za zmínku!! :) Červený vrch asi začnu číst hned, jak dočtu Terror :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.