neděle 1. června 2014

Měsíční chvástačka - květen 2014

                           Mesačná neboli Měsíční chvástačka je měsíční meme, které vymyslela Judit.



 Přečetla jsem
Kacíř a čarodějka od Philippy Gregory - 272 stran
BZRK od Michaela Granta - 336 stran
Harry Potter a Relikvie smrti od J.K.Rowling - 627 stran

Za květen jsem přečetla sečteno a podtrženo 1235 stran!

 Právě čtu
Ohavná pila od Lemonyho Snicketa
Nemám žádné jméno od Dagmar Hilarové
(Ne)obyčejný kluk od R.J. Palaciové


 Koupené & Darované knížky

    Mycelium od Vilmy Kadlečkové je stejně jako Harry Potter a Relikvie smrti úlovek z veletrhu Svět knihy.  Na Mycelium se chystám v létě, zatím ho všichni jen chválili. Harryho už mám samozřejmě přečteného (recenze bude), nad koncem mojí nejoblíbenější série jsem si krásně pobrečela a zároveň jsem se usmívala jako šílená. Nejlepší díl. :) Střet králů od George R.R. Martina jsem dostala od sestry k narozeninám. Vůbec jsem to nečekala a už se strašně těším, až se do ní pustím!

  Měsíční píseň od Patricie Briggs je spolu s Amazonií od James Rollinse párek knih, které jsem si také koupila na veletrhu a to vesměs kvůli kladným hodnocením. Od Briggsové už jsem četla Štvanici a moc se mi líbil její styl a Rollinse zase kvůli Rodaw, která tuhle knihu vynáší do nebes. Temné terárium od Lemonyho Snicketa je vymodlená (a vyprodaná) knížka z bazaru, se kterou je má série zase o něco celistvější. Jednou ji prostě budu mít celou! :)

     Další várka z veletrhu: [game] od Anderse de la Motte a Zlodějka knih od Markuse Zusaka. Na [game] se moc těším už jenom protože sám autor byl strašně moc sympatický a mám od něj knihu podepsanou. Trochu mě mrzelo, že jsem tam Zlodějku nesehnala v tom krásném hardbackovém vydání, ale takhle v paperbacku byla o stovku levnější (což je docela rozdíl), takže jsem si nakonec vzala tuhle. I když je to filmová obálka (a ty já většinou nemusím), tak jsem si ji od té doby zamilovala. Potrhaná křídla od Ruty Sepetysové jsem nedostala jako ostatní blogeři darem od CooBoo, já si je koupila ve slevách a bez poštovného na Albatrosmedia a už nemůžu dočkat, až se do nich začtu.
    Nakonec úplně poslední knihy z veletrhu. Hledání Aljašky od Johna Greena chválí spousta lidí, přesto se mu ale nedostalo takové známosti jako Greenovým Hvězdám a já bych je také ráda porovnala. (Ne)obyčejného kluka od R.J. Palaciové právě teď čtu a moc se mi líbí. Přesně jak napsala ve své recenzi Madeleine.

Květen 2014

Celkem jsem si provětrala peněženku nashromáždila 11 knih.

 P.S. Ani bych nemyslela, že na nějakou knížku v chvástačce někdy, ale... stalo se. Při takovém množství (nemůžu uvěřit, že to říkám :D) se mi nějak ta jedna zatoulala, takže ji uvidíte v červnové chvástačce. Na druhou stranu tam alespoň něco bude, protože teď mám utrum.

8 komentářů:

  1. Moc hezký, Potrhaná křídla mají nádhernou obálku.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé kousky! Game mám doma a jsem na to hodně zvědavá. Potrhaná křídla si chci taky pořídit. Zlodějku knih mám doma se stejnou obálkou. Už jsem jí četla a bohužel mě to trošilinku zklamalo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo vážně? Tak to doufám, že mně se bude líbit tak jako kamarádce. :)

      Vymazat
  3. Úžasné knížky!! Jsem úplně nadšená z toho, že máš doma Amazonii! Páni, to je úplně super!! ♥ Doufám, že se Ti bude líbit :) Já jsem teď dostala úplnou chuť dát si re-reading :-)
    Jinak souhlasím, Zlodějka knih je v tom paperbackovém vydání moc krásná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je doma jenom díky tobě a tvým videím, které mě přivedly na jiný žánr než jsem byla zvyklá. :) To já já děkuju za skvělou knižní inspiraci! ;)

      Vymazat

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.