středa 23. dubna 2014

Waiting on Wednesday - 20.

   Wating on Wednesday je týdenní meme pořádané Breaking the Spine. Cílem je vybrat knihu, kterou si chcete přečíst. Od mého posledního příspěvku do tohohle meme už to jsou věky, a tak jsem se rozhodla ho dnes trochu oživit. (mám se učit, ale což.)



Ve stínu černých ptáků od Cat Wintersové

Ve stínu černých ptákůPůvodní název: In the Shadow of Blackbirds
Nakladatelství: JOTA
Počet stran: 352
Datum vydání: březen 2014

V roce 1918 si v kalifornském San Diegu vybírají svou daň smrtící chřipka a první světová válka. Šestnáctiletá Mary Shelley Blacková, pojmenovaná po slavné autorce románu o Frankensteinovi, dívka s přírodovědným nadáním, která se ocitla bez rodičů, odjíždí ke své tetě z Portlandu v Oregonu do San Diega.
Zděšeně sleduje, jak se zde zoufalí pozůstalí hrnou na seance a k fotografům duchů, kde hledají útěchu. Jedním z takových fotografů je i bratr jejího milého Stephena Emberse Julius, jehož Mary Shelley považuje za podvodníka.

Po Stephenově smrti na válečné frontě ve Francii se Mary Shelley vystaví v bouři bleskům, je zasažena a nakrátko umírá. Když se vrátí mezi živé, má zvláštní schopnost – cítit chuť emocí. Stephenův duch se k ní v noci vrací a prosí ji o pomoc – nemůže odpočívat v pokoji, protože ho mučí tajemní obrovští černí ptáci.
Uvěří Mary Shelley v existenci duchů? A podaří se jí odhalit důvod Stephenova utrpení a pomoci mu?


V poslední době se vyrojilo hodně recenzí právě na tuhle knihu, ale zajímat jsem se o ní začala až když jsem si přečetla recenzi od GiraffeAndy. Sice jsem se teď poohlížela po nějaké trochu námětově jiné knížce, ale Ve stínu černých ptáků v sobě něco má, takže počítám, že na veletrhu asi neodolám.

6 komentářů:

  1. Knížku bych si taky chtěla co nejdřív přečíst, myslím že to bude skvělá kniha :).

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj ! :) Jmenuji se Lucia a tvůj blog jsem si zamilovala<3 Založila jsem si blog,píšu nějaké ty recenze a chtěla bych tě požádat o shlédnutí blogu a případný komentář s názory. Moc děkuji:)

    www.crazynewdays.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Ve stínu jsem četla a fakt mě to překvapilo, bylo to úžasné, strhující, nečekané :)

    roo.rachel.1987@gmail.com
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/04/velka-knizko-placickova-soutez.html

    OdpovědětVymazat

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.