sobota 5. dubna 2014

On My Wishlist - 34.

  
Meme z dílny Book Chick City. Jeho cílem je každou sobotu zveřejnit knihu nebo knihy, které bychom si chtěli koupit. Mohou to být knihy starší i novější nebo knihy, které teprve vyjdou. 

YA, NA             

Modrá jako safír od Kerstin Gier
Modrá jako safír (Drahokamy, #2)
Být čerstvě zamilovaná v minulosti vážně není dobrý nápad. To si přinejmenším myslí šestnáctiletá Gwendolyn, novopečená cestovatelka časem. Koneckonců mají oba s Gideonem docela jiné starosti. Například jak zachránit svět. Nebo se naučit tančit menuet (A ani jedno není vůbec snadné!). Gwen má sice po svém boku několik dobrých rádců, ale když se Gideon začne chovat tajuplně, je jí jasné, že musí své hormony co nejdříve dostat pod kontrolu. Jinak z toho, že láska nezná čas, nezbude vůbec nic!
              








V poslední době
na pokračování série Drahokamy myslím v jednom kuse. Od přečtení Rudé jako rubín už je to přeci nějaký ten pátek, a tak bych si mohla přečíst druhý díl, nemyslíte?

První stříbrná kniha snů od Kerstin Gier
 
První stříbrná kniha snů (Silber, #1)

První díl nové trilogie od Kerstin Gierové, autorky oblíbených Drahokamů!

Tajuplné dveře s klikou ve tvaru ještěrky, mluvící sochy a zdivočelá chůva se sekerou… sny Liv Silberové jsou poslední dobou docela strašidelné. Obzvlášť jeden ji neustále pronásleduje. V tomhle snu je v noci na hřbitově a pozoruje čtyři kluky během jakéhosi podivného magického rituálu.
Ti kluci jsou jí ale povědomí a není to náhoda, skutečně existují, chodí totiž s Liv do školy a vlastně jsou docela fajn. A někteří teda obzvlášť ;)

Opravdu strašidelné – ještě strašidelnější než jakýkoli hřbitov v noci – je to, že tihle kluci o ní vědí věci, které by ve dne nikdy nahlas neřekla, leda ve snu. Jak je tohle možné? Je to pořádně zamotaná hádanka, ale hádankám nemohla Liv nikdy odolat…


Styl téhle německé autorky se mi moc líbí a námět téhle knížky zní vážně zajímavě, takže v květnu (až knížka vyjde) vím, co si koupit.

Všechna pravda, co je ve mně od Julie Berryové
Všechna pravda ve mně 
Judith vyrostla v Roswellské osadě, která se řídí přísnými zákony a zvyklostmi. Před čtyřmi lety ona a její nejlepší přítelkyně zmizely. Před dvěma lety se vrátila jen Judith, sama, nenáviděná a přehlížená těmi, kteří byli kdysi jejími přáteli a rodinou.
Judith o svém zmizení nemůže promluvit. Žije jako duch ve vlastním domě a mlčky svěřuje své myšlenky a touhy Lucasovi, kterého miluje celý život. On o tom však nemá ani tušení.
Když Roswellskou osadu napadnou nepřátelé, dlouho pohřbená tajemství začínají vycházet na světlo. Judith stojí před volbou, zda má žít dál v mlčení, nebo znovu pozvednout svůj hlas, i když to může znamenat, že svět i životy kolem ní se navždy změní.






Jednoduše: ten název.

SCI-FI, FANTASY

Jantarové oči od Vilmy Kadlečkové 

Jantarové oči (Mycelium, #1)
Lidstvo navázalo styky s planetou Össe a začalo využívat tamní myceliální technologie. Zatím se úspěšně daří ignorovat nepříjemnosti, které s sebou kontakt s teokratickou civilizací Össeanů přináší: kult vesmírných Lodí, krvavé lidské oběti ve jménu Hmyzího boha, spóry nitrožilních hub a rituální drogy, rozkládající lidskou vůli. Lucas Hildebrandt, který jako vyslanec důvěrně poznal tamní svět, si ale dobře uvědomuje, že Země začíná být na Össe závislá. Proto hledá sílu, která by se mohla stát protiváhou össenské moci. Skutečně ji nachází - jenže je jiná, než předpokládal; a cena, kterou za to on sám musí zaplatit, je krutá.

Románová sága, odehrávající se ve 26. století na Zemi.






Letošní rok se poprvé chystám na Svět knihy do Prahy a jelikož už jsem trochu pátrala, tak jsem objevila v časopisu Pevnost program pro jeden z témat: Sci-fi & Fantasy. Vilma Kadlečková a její sága Mycelium tam nesmí chybět, takže jsem trochu pátrala a Mycelium vypadá prostě tak zajímavě, že si ji musím přečíst.

Město čarodějů od Terezy Janišové

Město čarodějů (Erilian #1)
Mocné město Erilian řídí Velká rada čarodějů a není vůbec jednoduché stát se jejím členem. Každý by jím chtěl být. Někteří i za cenu zločinu. To ale hlavní hrdinka Kiara, vyrůstající u svého poručníka lorda Tesiana, zatím netuší. Stejně tak nezná pravdu o smrti svých rodičů…
S Kiarou se setkáváme v okamžiku, kdy vstupuje na Univerzitu magických věd jako studentka prvního ročníku. Od toho okamžiku je konec bezstarostnému dětství. Do jejího života vstupuje láska, zklamání a nečekané odhalení vlastní minulosti.

Erilian, město čarodějů – svět magie, území velké lásky, v němž dobro bojuje se zlem a místo, kde se nakonec ukáže, kdo je skutečně dobrým a kdo ne…





Čeští autoři se musí co? Podporovat. Proto si chci přečíst nejen Mycelium, ale i Erilian. Navíc právě třetí díl Erilianu bude mít svou besedu na veletrhu také. 
 
 Soumrak království od Morgan Rhodes
 

Je předvečer války. Vyberte si svou stranu.

AURANOS
Princezna Cleo vychovaná v přepychu se musí vydat na strastiplnou a zrádnou cestu na nepřátelské území, aby tam nalezla dávno ztracenou magii.

PAELSIA
Jonas, rebel zuřící nad nespravedlností světa, se vzbouří proti útlaku, který zbídačil jeho zemi, a stane se vůdcem lidové revoluce.

LIMEROS
Lucia, sirotek adoptovaný královskou rodinou, odhalí pravdu o své minulosti a objeví nadpřirozené schopnosti, které je předurčena ovládat.
Magnus, prvorozený královský syn vychovávaný svým otcem k násilí a dobývání, začíná zjišťovat, že srdce může být smrtelnější zbraní než meč.


Začínám teď znovu ujíždět na fantasy a tahle série je prý „podobná Hře o trůny“, tak uvidíme.

THRILLER

Zaklínač duší od Sebastiana Fitzeka

Zaklínač dušíTři ženy všechny mladé, krásné, kypící životem postupně beze stopy zmizí. Pouhý týden v zajetí psychopata, kterého média označují jako Zaklínač duší , stačí, aby se dívky znovu objevily coby zhypnotizované loutky, psychicky pohřbené ve vlastním těle. Krátce nato udeří Zaklínač znovu v nedaleké luxusní psychiatrické léčebně. Vyděšení doktoři i pacienti zjišťují, že neznámý pachatel vnikl dovnitř krátce předtím, než byla klinika v důsledku sněhové bouře odříznuta od okolního světa. V noci hrůzy, která následuje, jim dotyčný šílenec dává dostatečně najevo, že nemají naději na únik. Nehrozí jim mučení, trýznění ani smrt, ale čeká je něco mnohem děsivějšího...






Na tuhle knihu jsem viděla snad tu nejkladnější recenzi, co jde, a to u Rodaw. Nemůžu si pomoct, ale vypadá tak zajímavě, že jsem ji sem musela zařadit.

2 komentáře:

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.