neděle 2. března 2014

On My Sunday Wishlist - 32.

  
Meme z dílny Book Chick City. Jeho cílem je každou sobotu zveřejnit knihu nebo knihy, které bychom si chtěli koupit. Mohou to být knihy starší i novější nebo knihy, které teprve vyjdou. 

Že je tohle sobotní mem? Pff, u mně je celkem dobrým zvykem, že ho přidávám až v neděli. Dneska mi to dalo docela zabrat, ale tady je:

THRILLER, HORROR

    Holčička, která měla ráda Toma Gordona od Stephena Kinga

Obálka titulu Holčička, která měla ráda Toma GordonaSvět měl zuby a mohl vás jimi kdykoli pokousat. Trista McFarlandová to zjistila, když jí bylo devět let. V deset hodin dopoledne začátkem června seděla vzadu v autě své matky, na sobě měla modrý nadhazovačský dres Red Sox (s číslem 36 GORDON na zádech) a hrála si s panenkou Monou. V půl jedenácté zabloudila v lese. V jedenáct se snažila nepodléhat panice, snažila se neříkat si Tohle je vážné, tohle je moc vážné. Snažila se nemyslet na to, že když se lidé ztratí v lese, někdy se jim může něco stát…






  Žádnou Kingovku jsem ještě nečetla a ráda bych zjistila, jak píše. A tahle kniha s tímhle názvem mě hodně upoutala. 



YA, NA

Etiketa & Špionáž od Gail Carriegerové

Čtrnáctiletá Sofronie dává svojí mamince pořádně zabrat. Víc než správné vychování ji zajímá rozebírání hodinek a šplhání po stromech a její rodina nemůže než doufat, že nikdy nikdo neuvidí, jak dělá pukrle. Paní Temminicková zoufale touží, aby se z její dcery stala pravá dáma. Proto Sofronii zapíše do Penzionátu mademoiselle Geraldiny pro kvalitní přípravu mladých dívek.
Ale Sofronie si brzy uvědomí, že to není tak docela škola, v kterou by její matka doufala. Tenhle penzionát je… tak trochu jiný. Dívky se tu sice učí tanci, jak se správně šatit a etiketě povšechně, ale zároveň i jak se vypořádat se smrtí, jak rozptýlit a odvést pozornost, a hlavně té opravdové špionáži – samozřejmě při zachování nejvybranějších mravů. Sofronie a její přítelkyně čeká vskutku strhující první rok!

Znáte taky Pátračku Gildu nebo Enolu Holmesovou? To jsou totiž jedny z mých nejolbíbenějších dětských knížek. Tahle mi je hrozně připomíná, tak si tak říkám, proč si nezavzpomínat. 


 Potrhaná křídla od Ruty Sepetysové


New Orleans padesátých let – zábava, saxofony, intriky i černá ruka mafie. Josie Moraineová přišla do města „velké pohody“ s matkou. S matkou, která jí slibovala panenku, když bude hodná, ale nikdy si na to pak nevzpomněla, s matkou, která byla prostitutkou a milovala drahé šperky, s matkou, která se o ni neuměla a možná ani nechtěla postarat. Josie se ale dokázala postavit na vlastní nohy a má hlavu plnou snů. Dokáže si je však splnit? Dokáže se vymanit z bahna Čtvrti, které se jí snaží stáhnout dolů? A dokáže se vyrovnat s lidskými slabostmi, zradami a křivdami a poznat, kde je pravda?
Další kniha od autorky světově uznávaného románu V šedých tónech, která vás nenechá chladnými, s postavami, které vám budou ožívat před očima. Ruta Sepetysová svou druhou knihou dokázala spisovatelsky vyspět a právem se zařadila mezi významné autory současnosti.

Hned jak dočtu Eldesta, tak se chystám na knihu V šedých tónech právě od téhle autorky. A jestli se mi bude líbit tak, jako se líbila většině, tak nebudu váhat a tuhle knihu s úžasnou obálkou si koupím. Protože nevypadá ona úžasně?

DOBRODRUŽSTVÍ
  
Sundej mi měsíc od Gregory Hughese

http://neoluxor.cz/files/7/9788000033242.jpg
Představuju vám Krysu. Je jí deset, tancuje, hraje fotbal, jezdí na kole a nebojí se gangsterů. Já jsem její brácha. Jednou předpověděla, že náš táta umře. Bohužel se trefila, jako ostatně dost často, a tak jsme vzali batohy a kola a vyrazili z Winnipegu, to je v Kanadě, až do New Yorku, protože tam máme strejdu. Je to dlouhá cesta a my cestou potkali pár divných lidí a taky jednoho rappera, spali jsme v parku, prodávali pašovaný hodinky... No, zkrátka jsme toho spoustu zažili, nebudu vám to přece všechno vykládat. A už vůbec vám neřeknu, jestli jsme strejdu nakonec našli. Řeknu vám jen, že ten náš příběh je chvíli legrační a chvíli zase dojemnej a prostě dobrej. Váš Bob.


Na tuhle neobvyklou knížku mě navnadila myslím že Freckles. Dost ji chválila a já se zase projednou nechala strhnout recenzí.

HISTORICKÝ ROMÁN

Taťána a Alexandr od Paulliny Simmonsové

Rok 1943. New York. Město nových nadějí, tisíce kilometrů vzdálené od válkou zmítané Evropy i rodného Leningradu. Město, do něhož Taťána přijela začít nový život a kde se narodilo její dítě – Alexandrův syn. Jenomže ani oceán nedokáže Taťanu oddělit od stínů minulosti a z nejistého pocitu, že je její manžel stále naživu, se stává jistota i posedlost. Mezitím se v ruinách Starého světa Alexandr ze všech sil snaží uniknout všudypřítomné smrti. Ví, že proti němu stojí nejen nacistický nepřítel, ale i vražedné soukolí Stalinova režimu. Kupředu ho žene jediná myšlenka – ještě jednou se setkat s Taťánou… Druhý díl legendární romantické ságy Paulliny Simonové poprvé v českém překladu.






Už jsem Vám říkala, jak moc miluju Měděného jezdce? Prý je tenhle díl daleko slabší, ale já si ho stejně musím přečíst.

6 komentářů:

  1. Na Taťánu a Alexandra jsem byla zvědavá a líbilo se mi to. Možná, že to bylo trošičku slabší než Měděný jezdec, ale i tak to bylo báječné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak zrovna Holčičku, která měla ráda Toma Gordona jako první Kingovku bych nedoporučila. :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha a která je podle tebe dobrá? :)

      Vymazat
    2. Ona neni špatná, ale neni to ta pravá Kingovka a podle mě ne něco, co by tě k němu dál táhlo. Já první četla Řbitov zvířátek, tu knihu miluju a řadim ji mezi moje nejoblíbenější. Prokletí Salemu, Osvícení a To podle mě nejlepší knihy, které jsem zatim od něj četla.
      Pokud nechceš ale vyloženě horor, tak je super třeba Dlouhý pochod. Nebo Christina taky byla fajn :)

      Vymazat
    3. Děkuju moc za doporučení! ;)

      Vymazat

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.