úterý 13. srpna 2013

Mé knižní série - 2.

                          

   Projekt od Roxanne, ve kterém si můžeme připomenout, jak krásně spolu série v naší knovničce vypadají.
                                                    

   Jak ses o téhle sérii dozvěděla?
 Jdu si takhle v knihkupectví a vidím Nádherné bytosti. Upoutalo mě to téma zaklínačů a ta tmavá a záhadná obálka.
  Kolik dílů si už stihla přečíst?
 Zatím 3, ty co mám doma. Nádherné vykoupení mi stále uniká. Kdyby to bylo na mě, tak tahle série mohla klidně skončit Nádherným zmatkem. Byl by to smutný, ale svým způsobem epický a neokoukaný konec. No nic, máme 4.díl..

 Co na tuhle sérii říkáš?
Mám jí moc ráda. Patří k jedněm z těch sérií, kdy jsem si knížky koupila hned po tom, co vyšly. Celkově mám Kroniku prokletých zaklínačů ráda hlavně kvůli Ethanovi - vypravěči příběhu, hovorové mluvě, úžasném sarkasmu a zase jinému světu kouzelných bytostí.

Který díl z celé série máš nejradši? Hmmm tak to je těžké, ale je pravda, že nejlepší byly asi Nádherné bytosti. Později už mi to připadá takové méně a méně uvěřitelnější a vyumělkované. Ale zase konec Nádherného zmatku má u mě plus.


Jaká je tvoje oblíbená postava a proč?.
Je to jasné. Ethan. Ethan Wate. Řekla bych, že tohle je jedna z mála sérií, které jsem četla a vyprávěl ji kluk. Takže pro mě super zážitek nahlédnout do hlavy jinak myslících bytostí. :D Ale ne jenom kvůli tomu, mám ráda jeho sarkasmus, smysl pro humor a jeho všepohlcující lásku k Leně.

 Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
Koho nemůžu vystát? Tak to bude paní Lincolnová, Linkova máma. Nesnáším tyhle maloměšťácké lidi plné předsudků, co by vás roztrhali jen pro to, že jste jiní.
Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
Půl napůl. Každé mi připadají svým způsobem jiné. Moc se mi líbí ty naše, ale ty původní mají prostě to NĚCO. Pokud nevíte, jak ty originální vypadají, mrkněte sem ---> Goodreads
Která obálka se ti líbí nejvíc?
Určitě Nádherná temnota. Nádherný zmatek je hned v závěsu, ale pravda je, že na fotce ten oheň na obálce vypadá líp než ve skutečnosti.
Existuje nějaká scéna, kterou jen tak nezapomeneš?
Určitě ta "finálová". Pro mě myšlená finálová z Nádherného zmatku, co tu pořád omývám. ;)



4 komentáře:

  1. Zatím jsem viděla jen film, ale na knihu se chystám..
    Vidím, že máš ještě původní obálku u 1.dílu - nevíš, jestli se ještě dá sehnat? Všude v knihkupectví už vidím jen tu filmovou, která se mi tak nelíbí :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Film je podle mě oproti knížkám dost slabý. Vůbec se mi nelíbí obsazení. Ethanovi, kterému má být 17, hraje dvacetipětiletý herec a Lenu jsem si celkově představovala jinak. :/ Vlastně celý film. Ale co no. K té knížce, unás ve městě (Klatovy) se ještě sehnat dá, mají tam obě. Chce to jen vyčíhat knihkupectví. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, no to je pro mě trochu z ruky :-D Já jsem z Ml. Boleslavi a přes školní rok se pohybuju v Praze... Škoda že Knižní klub nabízí sice výhodně celý komplet, ale už jen s tou filmovou obálkou :-/ Měli by nechat čtenářům na výběr..

      Vymazat
    2. To je pravda, zvlášť, když se ta filmová k těm ostatním vůbec nehodí.. Škoda no. A co se kouknout v nějakém knižním outletu? Znáš třeba Outlet arénu Štěrboholy v Praze? Tam mají jedno outlet knihkupectví a ceny jsou tam často vážně super a o YA tam není nouze. :)

      Vymazat

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.