pátek 26. července 2013

Recenze: Démon z Hex Hall

Démon z Hex Hall (Hex Hall, #2)Původní název: Demonglass
Autor: Rachel Hawkins
Nakladatelství: Knižní klub
Datum vydání: červen 2012
Počet stran: 248

                              Anotace
Sophie Mercerová si myslela, že je čarodějka. Proto byla ostatně poslána do Hex Hall, nápravného zařízení pro delikventy Prodigia, tedy čarodějky, kouzelníky, víly a podobné bytosti. To si ale myslela ale ještě předtím, než zjistila, kdože je vlastně její otec, a že Archer Cross patří k L´Occhio di Dio, které se snaží Prodigia vyhladit z povrchu zemského – a namísto dalšího polibku mu tak musela vrazit jednu pěstí. Že je čarodějnice si myslela do chvíle, než se ukázalo, že je démon. Velká moc však sebou přináší i velká riziko, a než vystavovat nebezpečí své blízké, bude možná lepší se jí zbavit... Co ale dělat, když se ukáže, že i její nové kamarádky jsou démoni a svou sílu rozhodně neplánují použít k žádným bohulibým účelům? Do toho se o Sophii začne zajímat L´Occhio di Dio, a koho jiného za Sophií poslat než Archera. Ještě štěstí, že k němu Sophie už nic necítí. Nebo ano?

                                                   Pár slov k obálce
Co víc ještě říct k tak krásé obálce? Hrozně se mi líbí tyhle typicky hawkingovské "dvojité" obálky. Ještě teď děkuju Knižnímu klubu, že ponechali původní obálku, protože ty ostatní už tak okouzlující nejsou.
Raising Demons (Hex Hall, #2) Demonglass (Hex Hall, #2) Dunkle Magie (Hex Hall, #2)  Desafío (Hex Hall, #2)
            Paperback vs. Hardcover                 Německá obálka          Španělská obálka

                                                                             O autorce
Rachel Hawkinsová vystudovala angličtinu na Auburn University a než se rozhodla věnovat psaní na plný úvazek, pracovala jako učitelka. První knihu trilogie Hex Hall vydal Knižní klub pod názvem Čarodějnice z Hex Hall v roce 2011, pokračování nazvané Démon z Hex Hall letos v létě. Rachel žije v Alabamě s manželem a dvěma dětmi.






                                          Můj názor na knihu
  Má prodleva mezi přečtením prvního a druhého dílu pro mě byla už tak velká (rok a něco), že jsem si nakonec v knihkupectví koupila Démona z Hex Hall místo plánovaného Dokonalého snu. Příště se už budu fackovat, jestli budu upřednostňovat nějakou jinou knihu před třetím dílem.


Haunted Manor by ~PatiMakowska on deviantART   První stránka, první slova a já už jsem se smála, jak jsem mohla zapomenout na Sophiin ostrovtip. Sophie Mercerová totiž nevynechává svůj pověstný ironický podtón ani po událostech minulého roku a hlavně bolavému srdci. Myslím, že ona je ten hlavní důvod, proč mám tyhle knížky tak ráda. Mluvením, odsekáváním a svými postoji mi je dost blízká, takže jsem se při čtení Démona cítila "jako doma". Vážně.

DO YOU DEAR TO DREAM? Také jsem uvítala změnu prostředí, z Hex Hall se přesunujeme do obrovského, honosného a starého venkovského sídla. Změna prostředí, změna lidí - pro mě body navíc, protože nové postavy znamenají nové zvraty. A že jich bylo. Po 1.díle jsem čekala Démona takového klidnějšího, ale trochu jsem se zmýlila. Krve a smrti tam bylo dost. (:D) A k mé radosti i víc magie.

I speak fluent sarcasm.  | via TumblrPo minulém díle jsem byla na vážkách z Archera a v tomhle díle nám pro jistotu autorka "šoupne" ještě jednoho hrdinu a v tu ránu tu máme starý známý milostný trojúhelník, který ale tady není známý. Nenajdete tu srdceryvné výlevy typu "kterého si mám vybrat??!!". Sophie má naštěstí rozum a valnou většinu knihy se chovala vážně nesobecky - dospěla nám. Archer je Archer, mám ho prostě ráda a Cal, tohle je jedna z těch knih, kde se mi zalíbili oba kluci z trojúhelníku. Cal má taky svoje kouzlo, to nemůžu popřít. Takže team Archer a Cal? Proč ne. :) Ale vážně mě zajímá, jak to skončí, i když to tuším (myslím, že my všichni.)

Hasil Penelusuran Gambar Google untuk http://media.tumblr.com/tumblr_lva1aaJUaP1qcppnh.jpgDémon z Hex Hall byla první kniha, po které jsem v prvních prázdninových dnech hmátla a.. nemohla jsem si vybrat líp. Je to výborná oddychovka a taková trochu jednohubka - se svými 248 stránkami ji slupnete skoro na posezení. Já jsem ji měla přečtenou během 2 dnů, příběh a postavy v něm jsem si chtěla doopravdy užít. Rachel Hawkinsová má osobitý, lehký a osvěžující styl s velkou dávkou humoru, který jsem uvítala s otevřenou náručí po všech těch dystopiích, kde se hroutí svět. Podle mě je to ideální knížka na léto. A i když není dokonalá, tak jí dávám plný počet hvězdiček, protože pro mě zkrátka dokonalá je.

                                                                5/5 

2 komentáře:

  1. Kniha mě mile překvapila,celá série. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hex Hall je skvělá série. Mám přečtené všechny tři díly a je mi jasné, že se k nim zase někdy vrátím. Jinak Sophie je mi taky hodně blízká, líbí se mi ten její sarkasmus. :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.