úterý 14. května 2013

Narozeninové Waiting on Wednesday

   Wating on Wednesday je týdenní meme pořádané Breaking the Spine. Cílem je vybrat jednu knihu, kterou si chcete přečíst.
   Dnes mám šestnácté narozeniny! Konečně! Všechny tyhle skvosty už mám objednané, takže haleluja!

Zasvěcená od Cynthiy Hand

Zasvěcená (Unearthly, #2)
Celé měsíce se Clara připravovala, aby naplnila své poslání. Ale nic ji nedokázalo připravit na volbu, kterou musela učinit ten osudový den. A zjistila, že být částečně anděl není tak jednoduché, jak si myslela.Nyní, rozpolcená mezi láskou k Tuckerovi a komplikovaným vztahem k osudem předurčenému Christianovi, se Clara musí vypořádat s šokujícím odhalením: Někdo, koho miluje, zemře během několika měsíců. Budoucnost je nejistá a komplikovaná a jedinou věcí, kterou ví jistě, je, že vše spalující oheň byl jen začátek.

Pokračování Nadpozemské vás naprosto uchvátí a vy nebudete moci přestat číst.

                                              



                  Jsem roztříštěná od Tahereh Mafi

Jsem roztříštěná
Jsem prokletá.
MÁM DAR.
Jsem zrůda.
JSEM VÍC NEŽ JEN ČLOVĚK.
Můj dotek je smrtící.
MŮJ DOTEK ZNAMENÁ SÍLU.
Jsem jejich zbraň.
BUDU SE BRÁNIT!

Nikdo neví, proč je Juliettin dotek smrtící, ale Obnova s ní má své plány. Chtějí ji použít jako zbraň.
Ovšem Juliettina představa je úplně jiná…
Kniha, kterou držíte v ruce, vás bude děsit.
TUHLE KNIHU NEBUDETE MOCI ODLOŽIT!

  
Lola a kluk od vedle od Stephanie Perkins

Lola a kluk od vedle Začínající návrhářka Lola Nolanová nevěří na módu… věří v kostýmy. Čím výraznější outfit, čím třpytivější, čím zábavnější, čím divočejší – tím líp. Ale Lola je přes neskutečné modely také hodnou dcerou a kamarádkou s velkými plány do budoucna. Všechno je perfektní (včetně jejího sexy přítele rockera), dokud se do sousedství nevrátí obávaná dvojčata Bellova. Calliope a Cricket. Hlavně Cricket, nadaný vynálezce, který zrovna vystoupil ze stínu vlastní slavné sestry. Cricket, který by se moc rád vrátil do Lolina života. Lola teď dumá, jak se poprat s city ke klukovi od vedle… a vypadá to na dlouho!

Nenechte si ujít nový příběh autorky báječného Polibku pro Annu!







                               Ptačí zpěv od Meagan Spooner

Ptačí zpěv

Patnáct let čekala Linda Ainsleyová, až ji předvolají ke kouzlobraní. Až se konečně stane dospělou a začne se připravovat na svoje budoucí povolání. Počítala s tím, že jí po odebrání kouzelné síly bude přidělena nějaká menší úloha v zaběhnutém, pevně daném řádu města, které od okolní krajiny odděluje energetická zeď. Myslela si, že bude pomáhat zajistit a udržet útočiště lidí, kteří jako jediní přežili hrozivou válku, že se stane kolečkem v dobře promazaném stroji. Ani ve snu ji nenapadlo, že by její úloha měla spočívat v tom, že bude napájet celé město svou energií. Patnáct let Linda Ainsleyová věřila lži. A najednou zjišťuje, že jí nezbývá nic jiného než utéct do nebezpečného a neznámého světa za zdí, nebo přijmout osud, který je snad ještě horší než smrt.




Prázdné místo od J.K. Rowling

Prázdné místo  
Po nenadálé smrti čtyřicátníka Barryho Fairbrothera zůstane Pagford v šoku. Je to zdánlivě idylické anglické městečko s dlážděným náměstím a starobylým opatstvím, ale za hezkou fasádou zuří tichá válka. Bohatí válčí s chudými, teenageři s rodiči, manželky s manželi, učitelé se žáky. Pagford rozhodně není tím, čím se na první pohled zdá. Prázdné místo, které po Barrym zůstane v městské radě, se brzy stane katalyzátorem největší války, jakou město zažilo. Kdo bude triumfovat ve volbách provázených vášněmi, pokrytectvím a nečekanými odhaleními? Brilantně napsaná kniha, která je autorčiným prvním románem pro dospělé čtenáře, zároveň nutí k přemýšlení a na každé své stránce znovu a znovu překvapuje.

12 komentářů:

  1. Všechno nejlepší. :) Hezký výběr,taky mě lákaj. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Všetko najlepšie prajem. A vybrala si si veľmi dobré knižky. Prvé dve rozhodne odporúčam :D mám ich doma a sú peckové :D
    Na Lolu sa už tiež teším a dúfam, že sa mi podarí ukoristiť aj Ptáčí zpěv. Stavím sa, že naživo má ešte krajšiu obálku. Také niečo mi nemôže chýbať na poličke :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Tak to se těším ještě víc a děkuju. ;)

      Vymazat
  3. Zasvätená je super ;) Roztrieštenú mám už doma a som na ňu moc zvedavá a lolu a prázdne miesto chcem aj ja ;) ptáči spev ma tak neláka ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Roztříštěná je super a Ptačí zpěv vypadá v reálu ještě líp :)

    OdpovědětVymazat
  5. Prvé 2 som čítala a posledné 2 chcem určite čítať 8)

    OdpovědětVymazat
  6. První dvě hypnotizuji v knihkupectví a na ty další dvě se taky moc těším! :))

    OdpovědětVymazat
  7. Všechno nej! :)) Na Roztříštěnou se chystám. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Trochu pozdě, ale přeci. Všechno nejlepší! :D 16 je parádní číslo, hodně knižních hrdinek je v tomto věku. :D

    Ty knížky jsou úžasné! Prázdné místo... tu knihu chci!! :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.