sobota 16. února 2013

On My Wishlist - 17. na březen 2013

Meme z dílny Book Chick City. Jeho cílem je každou sobotu zveřejnit knihu nebo knihy, které bychom si chtěli koupit. Mohou to být knihy starší i novější nebo knihy, které teprve vyjdou. A protože v březnu vyjde spousta krásných titulů, tak jich tu bude dnes více.

                         Prozření Mary Dyerové od Michelle Hodkin

 Když se Mara Dyerová probudí jednoho dne v nemocnici a vůbec netuší, jak se tam dostala, má pocit, že život už nemůže být podivnější.

Může.

Věří, že za nehodou, při které zemřeli její přátelé, musí být něco víc.

Nemýlí se.

A po tom všem, čím si prošla, nevěří, že by se mohla ještě někdy zamilovat.

Plete se.



 

 Mezi nebem a zemí - Setkání s duchem od Stacey Kade

Královna školy a hvězda místních roztleskávaček Alona Dareová je předurčena pro skvělou budoucnost. Její život však končí nečekaně pod koly autobusu. Všichni si myslí, že je navždy pryč, ale... Alona zůstala ve světě živých jako duch. Pouze jediný člověk ji může vnímat - spolužák a totální lúzr Will. Podaří se jim překonat vzájemnou nechuť a pomoct jeden druhému? Proč Alona neodešla skrze jasné světlo do onoho světa?






                                            Krásná katastrofa od Jamie McGuire

Strhující milostný příběh

Ona nepije ani nenadává a ve skříni má spoustu seriózních svetříků. Abby věří, že si dokázala vybudovat dostatečnou vzdálenost mezi sebou a svou temnou minulostí, ale když se svou nejlepší kamarádkou dorazí na univerzitu, její cestu k novému začátku zkříží rebel a polykač holek na jednu noc, Travis Madox. Urostlý, potetovaný hezoun je to poslední, co Abby potřebuje…

On tráví noci vyděláváním peněz na zakázaných zápasech a holky střídá častěji než ponožky. Do Abbyina života se vetře trikem – nabídne jí sázku, že měsíc vydrží bez sexu – když ona s ním ten měsíc bude bydlet. Ať tak či onak, Travis netuší, do jak těžkého zápasu se pustil.


   


     Boj o trůn od Amandy Hocking
 
        Wendy Everlyová čelí nepříjemné volbě. Trylly může zachránit před nemilosrdnými nepřáteli jen tím, že se sama obětuje. Pokud se nevzdá Vittře, její lid se ocitne v brutální válce s neporazitelným nepřítelem. Ale jak by Wendy mohla opustit přátele, i když je to jediná možná cesta k jejich záchraně?

V sázce je všechno, protože království není to jediné, co by mohla ztratit. Poté, co se zamilovala do Finna i Lokiho, se musí rozhodnout, koho bude milovat navždy. Nakonec zjistí, který z nich dvou je ten pravý. Není však jisté, že se naplnění své lásky dožijí.

Všechno směřovalo k tomuto momentu. Má v rukou budoucnost celého svého světa. Je připravená za něj bojovat?
        




                Hvězdy nám nepřály od  Johna Greena

                  Zajímavá a citlivá knížka o šestnáctileté Hazel, která trpí rakovinou a sblíží se s Augustem, jemuž se údajně podařilo tuto nemoc překonat. Ti dva mladí lidé se výborně doplňují, a navíc je spojuje originální pohled na život i na chorobu, která je postihla. „Nejvtipnější smutný příběh“ je napsán s mimořádným smyslem pro humor a sarkasmus a díky autorovu vyprávěčskému talentu vyznívá velmi působivě.                                    







                                                                        • • •

Všechno jsou to opravdu působivé knihy s ještě působivějšími obálkami. Nejvíce se ale těším na tu oslední - Hvězdy nám nepřály, protože vše, co jsem na ni četla, bylo kladné a plné nadšených emocí. :) To poslední, co chci říct je snad jenom to, že v březnu dostane má peněženka dost zabrat. :D

8 komentářů:

  1. Na 10000% chci Prozření Mary Dyerové!! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Okrem tej poslednej chcem tiež všetky 8D

    OdpovědětVymazat
  3. Hvezdy nám naprály by som chcela aj ja. Čítam na knihu mnoho pozitívnych recenzií, tak som na ňu zvedavá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě :) A navíc vyhrála cenu Goodreads za nejlepší knihu 2012, což na mě zapůsobilo, uvidím, jak se bude líbit mně.

      Vymazat
  4. Tuším si vybrala tie najlepšie knihy, ktoré by som aj ja veľmi rada mala u seba doma :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.