sobota 25. srpna 2012

On my wishlist - 2.

Je sobota, a to je čas na meme, které pořádá Book Chick City. Jeho cílem je každou sobotu zveřejnit knihu nebo knihy, které bychom si chtěli koupit. Mohou to být knihy starší i, novější nebo knihy, které teprve vyjdou. Tuto sobotu jsem si vybrala:


        Zahradu Nesmrtelnosti - Past od Lauren DeStefano


   Anotace: Co kdybyste se dozvěděli, kdy – na den přesně – zemřete? Díky moderní vědě se každá lidská bytost stává tikající časovanou genetickou bombou. Bezohledné manipulace s genetickými informacemi způsobí, že muži se dožívají pouze dvaceti pěti let a ženy dokonce jen dvaceti. V této bezútěšné době jsou mladé dívky unášeny a nuceny žít v polygamním manželství, aby odvrátily hrozbu, že lidstvo vymře. Tento osud čeká i šestnáctiletou Rhine Elleryovou. Je unesena, aby se stala jednou z vyvolených nevěst a vstupuje do světa bohatství a privilegií. Přestože její manžel Linden k ní chová opravdové city, jediným cílem Rhine je útěk – chce najít svého bratra-dvojče a vrátit se domů. Ale Rhine se musí vypořádat s více problémy, než jak znovu získat svobodu. Lindenův excentrický otec je odhodlán najít protilátku na genetický virus, díky kterému mu hrozí ztráta syna, i když to znamená jít přes mrtvoly, aby prověřil své experimenty…

   Na téhle knize mě jako první zaujala obálka a potom i anotace. Obě jsou naprosto originální, zajímavé a neodolatelné. Jednduše se nemůžu dočkat, až ji budu mít doma a budu se kochat pohledem na ní a poté i samotným příběhem.

1 komentář:

  1. Tak takhle kniha mě také velmi zaujala obálkou. Snad se k ní brzy dostanu :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.