úterý 8. října 2013

RC recenze: Mezi nebem a zemí - Zamilované duše

Zamilované duše (Mezi nebem a zemí, #2)Původní název: Queen of the Dead
Autor: Stacey Kade
Série: Mezi nebem a zemí
Díl: 2.
Nakladatelství: Fragment
Datum vydání: září 2013
Počet stran: 208

                         Anotace
Alona Dareová - bývalá královna školního plesu a současná královna mrtvých - se vrátí ze záhrobí zpátky na tento svět a zjistí, že dělá něco naprosto nečekaného: pracuje. Místo aby se opalovala u bazénu (což byla její obvyklá prázdninová zábava, když byla živá), stará se o jiné zbloudilé duše. Jejím parťákem pro všechno tohle "pomáhání ostatním" je Will Killian: společenský vyděděnec, médium a kluk, na kterém Aloně záleží víc, než by se jí zamlouvalo.

                                            Pár slov k obálce
Obálky série Mezi nebem a zemí se milíbí. Jednoduše a prostě. Navíc se i celkem hodí k ději, co víc ještě dodat.

                                    Queen of the Dead (The Ghost and the Goth, #2)  Queen of the Dead (A Ghost and the Goth Novel)                                                    
                                                 Hardcover vs. Paperback

                                      Můj názor na knihu
Perfect Day, but .. I miss him ! 💕   Alona je mrtvá, nepřišlo si pro ni "bílé světlo" a zdá se, že její nejbližší na ni pomalu začínají zapomínat. Jako by tenhle výčet starostí nestačil, Alona se stala Willovým průvodcem ze záhrobí. Společně pomáhají bloudícím duším najít vytoužené světlo. Z téhle "pokojné" rutiny je ale vyhozena nečekaným sledem událostí, po kterých už zkrátka nic není takové jako dřív.

Jak jste si mohli přečíst v mé recenzi na 1.díl, Setkání s duchem se mi líbilo. Na druhý díl jsem se těšila jako malá a doufala jsem ve větší porci akce, než která byla v Setkání. Takže takovéhla byla má zklamaná (?) očekávání.

Jakoby vyslyšela mé prosby, autorka se s tím nemaže a už samotný začátek knížky zahahuje akcí. V Tumblrduchu jsem juchala, ale bohužel, vydrželo mi to jen do 25. stránky, kdy se děj začal divně komplikovat. Nechci spoilerovat, takže to řeknu asi takhle: Autorka podle mě rozehrála větší hru, než kterou zvládla. Na 1.díle se mi líbil hlavně její vlastní styl a i když nebyl bůhví jak ověnšený dějem, bylo to podáno prostě dobře. Přiznávám (před chvílí jsem to psala), ve 2.díle jsem čekala více akce, ale připadalo mi, že Stacey Kade rozhodila sítě moc daleko a nějak se jí to začalo rozlézat. Vzhledem k tomu, že má knížka jen něco kolem dvou set stran, tak to úplně nové téma jen nakousla a šla dál. Takže pokud to nějakým způsobem ve 3.díle nerozvine a nedokončí myšlenku (a mám to tušení, že ne), tak bych řekla, že to bylo skoro k ničemu. Takhle s odstupem mi to přijde spíš jen jako dějová výplň - navíc se mi při každé zmíněné dějové scéně vybavovala znělka filmu "Ghost busters".
Ghostbusters!
  Milé překvapení na mě ale čekalo v podobě konce, který by mě v 1.díle asi nenapadl. Tady musím autorce naopak zatleskat, že se jí to podařilo ale pořádně zamotat!Tím pádem způsobila, že jsem teď napnutá z dalšího pokračování a jestli to bude zakončeno, tak jak tuším, tak ať si mě nepřeje. -_-

Když bych řekla, že tuhle knížku u mě potopil děj, tak ji naopak Alona úspěšně vynášela k hladině. Jak už jsem psala, je to prostě Alona, protivná, arogantní, sebevědomá a chodící ironie. V tomhle díle nám ale ukazuje svoji nesobeckost víc než kdy jindy, Alona je zkrátka moje oblíbená postava! Zato Will u mě od minule docela klesnul, připadá mi "živý" (nebo jak to říct) jen, když je s Alonou a když byl tentokrát There is nothing else I can say...poměrně velkou část knihy bez ní, připadal mi takový nemastný-neslaný a charakterově slabý. Nevím, jestli to byl autorčin záměr (a v příštím díle se zněj stane superhrdina :D) nebo jestli takový vážně je. U mě je Will teď takovým zklamáním. Co se týče nové (hlavní) postavy, která se objevila - Míny, nevím, na čem jsem. Ona je vážně divná, ale tím dobrým způsobem, líbí se mi.

 Tentokrát jsem měla větší očekávání než u prvního dílu a proto pro mě byla tahle knížka jistým zklamáním. Jak už jsem psala, dějově byla "nadupanější", ale ten děj už se mi tak nezdál. Zachránil to zajímavý konec + úžasná Alona. Po hloubavém zamyšlení dávám...

                                                                      3/5

   Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji nakladatelství Fragment.

3 komentáře:

  1. Hoja hoj! :) Nominovala jsem tě v tagu- http://miluju-knihy.blogspot.cz/2013/10/liebster-award-tag.html :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.