úterý 17. září 2013

Blog tour

         blog tour konečná verze 3                               Blog tour aneb zeptej se na cokoliv je tentokrát z dílny laurdes.

Zdravím!
 Dnes je 17.9., 3.den blog tour a na řadě je tím pádem i můj skromný příspěvek.

 Do letošní blog tour jsem se vlastně se vlastně přihlásila z hecu. Připadalo mi nemožné, že bych se zrovna já přihlásila do téhle tour a psala autorům. A tak co? Tak jsem se samozřejmě přihlásila! (jako vždycky.)  A víte co? Jestli bude i příští rok, jdu znova!

Pro mě jako pro blogera i pro čtenáře to byla úžasná zkušenost. Já nevím, do té doby doby než jsem si založila blog, tak mi vážně ani nenapadlo psát autorům a teď hle! celé prázdniny obesílám mně známé, ale i neznámé autory, jejichž knihy mě zaujali.

Nebudu si nic nalhávat, skoro jsem netušila, co napsat, ale radím Vám ostatním, co jste se chtěli zúčastnit a neměli na to dost odvahy nebo zkušeností s angličtinou, to přijde samo! Na začátcích jsem samozřejmě trochu tápala, i nějaká gramatická chybička se vloudila, ale za dva dny už jsem měla ustálenou kostru e-mailu a prostě jsem psala, psala a psala. To byla v podstatě celé prázdniny moje ranní rutina. Šálek kávy, čaje nebo kakaa, notebook a gmail. A už jsem jela! (:D) Vážně mám na to jen ty nejlepší vzpomínky.

Přiznávám ale, že jsem ze začátku měla trochu bobky. Autoři mi totiž většinou posílali klasickou automatickou odpověď: „...due to a volume of received emails...". Naštěstí se to po chvíli "rozjelo" a za celé mé prázdninové stalkerování jsem dostala krásných (nebo alespoň pro mě) 9 odpovědí. A na co že jsem se jich ptala?

P.S. Soutěž uveřejním zítra, foťák mi nějak zlobí.
Edit: Giveaway najdete →... tady!

                           Co vaše dětství a knihy?

Víte, vždycky mě zajímalo, jestli se ten dřímající autor v nich projevoval už dětství - čím jiným než knihomolstvím. Myslíte že ano? Tak si přečtěte jejich odpovědi.

 Michaela Burdová

•Napsala sérii Křišťály moci, Poselství jednorožců a Syna pekel. 
•Navštívit jí můžete na jejích stránkách/blogu http://burdova-michaela.blog.cz/.


Nečetla jsem vůbec. Nikdy mě ani nenapadlo, že budu někdy číst knihy :D Byla jsem spíš akční dítě, běhala jsem venku s klukama, stavěli jsme bunkry, chytali ryby (které jsem vždycky tajně pouštěla :D ) a tak. Všechna ta láska k psaní, fantasy a knihám přišla nečekaně.

Liz Coley
•Napsala knihu Pretty girl-13, u nás byla vydaná po názvem Návrat z temnoty
•Navštívit jí můžete na jejích stránkách http://www.lizcoley.com/NEW/


Pár knížek se během mého dětství stalo "nejdůležitější knihou na světě“, a to z různých důvodů. Tou první byl Hop on Pop od Dr. Seusse. Díky téhle knize jsem se vlastně naučila číst a pochopila jsem, jak mocná schopnost čtení  vlastně je. Náš dům byl vždycky plný knih, a tak jsem už jako malá věděla, že jsou vážně důležité.
  Další přelomovou knihou byla I Had Trouble in Petting to Solla Sollew, taktéž od Dr. Seusse. Zamilovala jsem se do příběhu o chudém člověku, který musel v životě čelit spoustě problémům. A tak se vydal na cestu a hledal zemi bez starostí a problémů. Po celou dobu ale musel čelit spoustě překážkám, zkrátka mu stále někdo „házel klacky pod nohy“. Nakonec se ale rozhodl koupit velkou pálku a šel domů svým problémům čelit. Přišel na to, že potížím neutečeš, musíš jim čelit. Tenhle příběh je podle mě perlou fikce pro děti.
 Když jsem byla trochu starší, mým favoritem byla The Secret Garden od Francese Hodgsona Burnetta, která je o citlivé, osiřelé Mary, která léčí svou samotu v srdci tím, že pomáhá svému postiženému bratranci znovu chodit. Vodí ho skryté zahrady, která skýtá spoustu úžasných překvapení. Každý koho znám, kdo tu knihu četl, si tu knihu zamiloval. The Secret Garden mě naučila věřit tomu, že láska léčí. A i když jsem přečetla ještě stovky knih, tak tyhle tři byly mé nejoblíbenější.
  Když jsem začala dospívat, propadla jsem science fiction. Četla jsem  ty známé autory jako je John Christopher, Ray Bradbury, Isaac Asimov a Robert Heinlein. Později, když jsem dospěla jsem četla jednu velmi důležitou knihu v mém životě, a to The Doomsday Book od Connie Willisové. Právě tahle kniha mi totiž vnukla tu touhu stát se autorkou.

Cassandra Clarke
•Napsala sérii Assassins´s Curse, u nás nebyla vydána.
•Navštívit jí můžete na jejích stránkách http://www.cassandraclark.co.uk/


Čtení jsem milovala už jako dítě. Měla jsem to štěstí, že moje maminka byla knihovnice, a tak jsem každé léto trávila zašitá v knihovně obklopená knihami. Pamatuji, jak jsem si jich vždycky kopu nabrala, přinesla si je domů a snažila se je všechny do těch dvou týdnů, co jsem je měla půjčené, přečíst. Myslím, že mojí nejoblíbenější dětskou knížkou bylo Wait Till Helen Comes od Mary Doping Hahnové. Myslela jsem si, že je to ta nejstrašidelnější knížka na světě! Taky se mi moc líbily Goosebumb, The Babysitter´s Club a Little House on Prairie. Navíc jsem si každý rok přečetla každičkou knihu z Newbery Award seznamu. 
 His Fair Assassin by Robin LaFevers


Kendare Blake
•Napsala sérii Anna a Goddess War. U nás byla vydána právě série Anna pod názvem Anna krví oděná a Dívka z nočních můr.
•Navštívit jí můžete na jejích stránkách http://kendareblake.com/


Co se čtení a mého dětství týče, tak jsem četla, co si jen pamatuji. Uměla jsem dokonce číst ještě předtím, než jsem šla do školy. Nejvíc se mi líbily příběhy o jednorožcích a koních obecně. Tedy alespoň do té doby, dokud jsem na základce neobjevila Stephena Kinga a Michaela Crichtona.


 Anna Dressed in Blood by Kendare Blake


Jodi Meadows
•Napsala sérii Newsoul, která u nás nebyla vydána.
•Navštívit jí můžete na jejích stránkách http://www.jodimeadows.com/


Mé dětství bylo doslova plné knih! Vždycky jsem milovala příběhy, a tak se když mi bylo asi 8 let, knihy se staly neodmyslitelnou součástí mě samé.

 Newsoul by Jodi Meadows




Jana Oliver
•Napsala sérii The Demon Trappers, která u nás nebyla vydána.
•Navštívit jí můžete na jejích stránkách http://www.janaoliver.com/


Četla jsem vážně hodně. Jsem jedináček, takže čtení bylo mou hlavní zábavou. Vždycky jsem si přinesla plnou náruč knih z knihovny a prokousávala se jimi tak rychle, jak to jen šlo. Vlastně stále čtu více než 80 knih za rok, úžasně si přitom odpočinu.

 The Demon Trappers by Jana Oliver



Francisco X. Stork
•Napsal knihu Marcelo In The Real World a Irises. U nás byla vydána kniha Marcelo ve skutečném světě.
•Navštívit ho můžete na jeho stránkách http://www.franciscostork.com/


Vždycky jsem hodně četl. Když jsem začal psát do časopisu, tak mi můj učitel angličtiny dal seznam se stovkou knih, o nichž si myslel, že by je každý měl znát. Byli tam klasikové jako Cervantes, Shakespeare, Tolstoj a samozřejmě Kafka. No a tak jsem začal s první knihou a asi za rok jsem je měl všechny přečtené. 

 Stork by Wendy Delsol


Andrea Cremer
•Napsala sérii Nightshade, která byla u nás vydána pod názvem Smečka.
•Navštívit jí můžete na jejích stránkách  http://www.andreacremer.com/


Už odmalička jsem byla vášnivou čtenářkou a nejvíce jsem četla právě žánr fantasy a science fiction. Mezi mé nejoblíbenější série patřily Letopisy Narnie, Dark is Rising, Pán prstenů, Kroniky Prydainu a Malloreon.



Nightshade by Andrea Cremer





Jo Treggiari
•Napsala sérii Ashes, Ashes, která u nás zatím nebyla vydána.
•Navštívit jí můžete na jejích stránkách http://jotreggiari.com/ 

Vlastně celé mé dětství bylo plné knih. Oba moji rodiče byly učitelé a později se můj táta stal dokonce knihovníkem, takže jsem si mohla číst, co jsem chtěla. A že jsem toho využívala, četla jsem napříč všemi žánry a pro různé věkové kategorie. Věřím tomu, že když chcete psát, tak musíte hodně číst.

2 komentáře:

  1. Pekný článok 8) Čudujem sa úplne prvej autorke 8D nikdy ju nepriťahovali knihy a odrazu je z nej spisovateľka? to ešte mám šancu napísať knihu aj keď nepíšem žiadne príbehy len čítam 8D

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju! No to si piš, že máš. :D Já už sebe taky vidím. :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.