neděle 28. července 2013

Letní dumání - 4.

                             Létem provoněný projekt od Syki, na který se těším jak malá celý rok
  Předchozí dvě témata mi jaksi unikly, ale je to hlavně kvůli tomu, že jsem k nim neměla moc co říct. Erotické romány nečtu (s výjimkou 50 Shades, která mě neohromila) a s retellingem jsem se ještě v knihách moc nesetkala, takže jdeme na 4.téma a to historický fenomén.

                                   Historický fenomén
Believe in the Magic   Historie se se mnou doslova táhne už od dětství. Můj táta miluje historii a to obzvlášť středověk, takže už odmalička jsem byla jaksi vedena k lásce k tomuhle období. Vyústilo to tak, že krátce po tom, co jsem se narodila, táta spolu se svými kamarády dokonce založil Šermdivadlo. A tak to začalo. Bylo mi 6 let a v tu dobu mi přišlo normální učit se zacházet s dýkou, později i s mečem a kordy. A vrhání nožů? U nás v rodině běžná věc. :D Takřka od deseti let jsem v Šermdivadle sama hrála, ale jak to tak bývá, tak jsem s tím v období první puberty sekla. Ne protože bych už nechtěla hrát, ale kvůli škole. Takže teď si občas s tátou jen tak zašermujeme na zahradě. Toť historie a můj život.
 
Abych se taky dostala k jádru pudla a konečně k nějaké souvislosti s knížkami a seriály. Musím se přiznat, že mě to k historickým knížkách nikdy moc netáhlo, i když doma jich máme nespočet. Protože ruku na srdce, do z vás má doma všech 32 dosud vydaných svazků Velkých dějin země koruny české. :D Takže ke knížkám mě to netáhlo. Všechno se ale změnilo v ten den, kdy jsem se podívala na první díl Hry o trůny. Co si budeme říkat, byla jsem unešená a zažrala jsem se do toho. Zkrátka se mi tenhle seriál dostal pod kůži. Po skončení třetí série hladově očekávám další a přísahám, že jen co dostanu peníze z brigády, tak si běžím koupit i knížku.
  
  Jinak bych řekla, že se mě výbuch historických seriálů nedotkl. S výjimkou Game of Thrones jsem žádný neviděla, pokud tedy nepočítám pár dílů Spartaka na Prima Cool. A.. ten mě teda moc neoslovil. Jak tak ale projíždím různé stránky se seriály, tak jich vážně přibývá, takže co kdybych se nechala opět převálcovat a nějaký zhlédla? Docela mě to táhne k DaVinciho démonům, uvidíme, půlka prázdnin ještě před námi. :)

http://data.whicdn.com/images/68906868/large.gif
P.S. Jsem vážně tak blbá nebo jsem prostě jen zapomněla zmínit mé milované Tudorovce? Ale je pravda, že poslední rok už jim tolik nedávám.

1 komentář:

  1. Určitě nějaký další seriál zkus, třeba se ti bude líbit :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.