pondělí 25. března 2013

Top týdne - 3.

Top týdne neboli Top týždňa je pondělní meme vytvořené Luu. Na pondělí žádné jiné meme nemám, takže hurá do toho.

                                                       *Knihy z dětství*
aneb Top, na které jsem se obzvláště těšila... 3:)
                                                                   Týna a Pony
     
Je má první knížka, kterou si kdy sama koupila a poté jí úplně propadla. Tahle série od autorky Juliy Boehme mě přivedla jak ke čtení, tak ke koním, ale bohužel to druhé se mi nikdy nesplnilo.






                    
                   Agáta & doktor Lupa

Ano! A tohle je má moc oblíbená série (dříve alespoň byla :) ) a navíc je tam kouzelná lupa.. co víc říct? :D A abych nezapomněla, byla to má první série, kde se objevila nějaké to krimi a vyšetřování, což mě logicky vedlo v tomhle žánru dál.





                                              Enid Blytonová
                                                                   

                                                
A už tu máme nejoblíbenější autorku mého dětství a to Enid Blytonovou! Kdo ji nezná, tak o moc přišel (:D). V době, kdy jsem její knížky milovala úplně nejvíc jsem týdně přečetla kolem 6 knížek, takže za chvíli jsem měla všech 25 dílů Správné pětky přečtené. Následovaly série Záhady, Tajemství, Tajná sedma, Hádanky a nakonec Holky z internátu. Ano, ještě teď si to všechno pamatuju, mimochodem byla to právě tahle autorka, díky které jsem si zamilovala Anglii.

                                         Thomas Brezina


Tak a tady jsem ve svém živlu, se svým bývalým nejoblíbenějším autorem Thomasem Brezinou a jeho sérií Klub záhad, Čtyři kamarádi v akci a Klukům vstup zakázán.Klidně se přiznám i bez mučení, že to nejsou ani 2 roky, co jsem tyhle knížky v knihovně netrpělivě vyhlížela. :D


      Čarodějky z jezdecké školy
Spojením čarování a ježdění na koni pro mě autorka Carola von Keesel udělala neuvěřitelné knížky, kvůli kterým jsem v jedné době rodičům docela slušně brakovala peněženku (ne že bych to teď nedělala :D).  Ještě teď, když mám špatnou náladu, tak si vlezu do postele a přečtu si jeden z dílů Čarodějek, je to taové moje malé odreagování a navíc stoprocentní zlepšení nálady.





P.S. Chytře jsem si rozhodila písmo a prostě se to ne a ne vrátit na Times..


3 komentáře:

  1. Týna a Pony.. Týna a Pony!!! To je moje milovaná série. Pamatuji si, když jsem ji dostala od mamky. Pak už to se mnou šlo z kopce. Pokud jsem neměla další díl, nežila jsem. Dokonce doma mám i pár Klára a Drobeček a tak dále. Miluju je! :D A pak mám jeden díl těch Čarodějnic z jezdecké školy. To bylo taky fajn, ale na Týnu a Ponyho to nemá! :D btw. Taky jsem doufala, že jednou budu jezdit na koni. Sice jsem to párkrát zkusila, ale žádnej jezdec se ze mě nestal.. :D
    A ty ostatní knížky neznám. Vůbec.. :D Asi je mé dětství založeno na W.I.T.C.H. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to je super. ;) W.I.T.C.H jsem naopak nikdy nečetla já, párkrát jsem to sice viděla, ale zvlášť můj tatík je proti americkým kresleným seriálům a vůbec vemu americkému, takže jsem měla jednu velkou smůlu. ;)

      Vymazat
  2. JEeee, Thomas Brezina, toho som čítala vo veľkom ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.