pátek 15. února 2013

I´m obsessed with... - 8.

Meme z dílny Emily.L. Cílem je každý pátek zveřejnit obsese, kterou může být libovolná věc, osoba, jídlo, kniha atd., spolu s krátkým informativním článkem. A protože mi přijde, že jsem "posedlá" hodně věcmi, tak jsem rozhodla zapojit.

                                                                 Flétna
   Miluju hudbu, a tak jsem se před osmi lety rozhodla, že začnu na něco hrát a vybrala jsem si sopránovou flétnu. Od té doby se má rodinka zobcových fléten rozrostla ještě o flétnu altovou a sopraninovou (už delší dobu si brousím zuby i na tenorovou. :D ). Momentálně jsem ve 2.ročníku na 2.stupni, což v podstatě znamená, že hraju už osm let, jak jsem psala.
   Vždycky, když mám koncert, tak mám příšernou trému, potí se mi ruce a bojím se, že něco spletu, i když je to rok od roku lepší (musím si zaklepat). Ale víte co? Stejně to zbožňuju, je to tak krásný pocit vytvářet hudbu. Nejvíce jsem si myslím oblíbila Beethovena a Mozarta. Normálně vážnou hudbu neposlouchám, ale takhle hrát to jednou za čas je něco úplně jiného. Ale neříkám, že mi to nějak extra jde. Občas si rodiče stěžují, že přes to cituji "vřískání" neslyší televizi. :D Takže asi takhle.
  Hrajete na něco?







8 komentářů:

  1. Na flétnu jsem hrála jeden rok svěho života a to v první třídě. Myslím, že Zlatá brána, je jediné, co mi šlo. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ach, drahá flauta, mám zobcovú a altovú, na ktorú hrám teraz, sopranino by som nezvládla, nemám rada ten zvuk a inak hrám 6 rokov. Alebo sa skôr tvárim, že hrám. :D Inak tiež mám vždy trému, je príjemné vedie, že v tom nie som sama, i keď nemôžem povedať, že by som sa na vystúpeniach z roka na rok zlepšovala, skôr naopak. :D Ale mám flautu veľmi rada, najmä pretože som s tým chcela seknúť minimálne 15 krát za mesiac, čím dlhšie na to hrám tým viac ma to baví. Milé nájsť flautistku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super! Další flétnistka. Sopraninová má zvláštní zvuk, ale už jsem si na něj zvykla. Skončit mám taky párkrát chuť. ;)

      Vymazat
  3. Na flétnu hrajeme všichni povinně ve škole... a no nemyslím, že k ní mám nějaký skvělý vztah. Před pů rokem jsem skončila s klavírem. Ale stejně mám nejradši, když někdo hraje na kytaru třeba u táboráku. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D to znám, v tercii jsme taky takhe museli hrát. Ano, kytara u táboráku je nenahraditelná.

      Vymazat
  4. Tý jo, to je teda sbírka flétniček :D. Hlavně že tě to baví :).
    Já hraju už nějaký ten rok na housle :). My jsme celkově dost hudební rodina :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? To ti závidím, u nás v rodině hraju jen já a má sestra, ale ta je k tomu nucená. :)

      Vymazat
  5. Já jsem hrála na klavír (ale pořád ho máme doma, což mi připomíná, že bych si mohla zase zahrát :D ) a zpívala.. ale moje mamka hraje na flétnu, takže mám k flétně kladný vztah :)) flétna se mi odjakživa moc líbila, dokonce jsem samouk a hraju na ni podle sluchu (+ fáájn, něco mě naučila mamka :D)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.