pondělí 24. prosince 2012

Vánoce jsou zase tady - Vánoční nálada

                         
   Další Vánoční projekt z dílny Niklause z blogu Life Full of Books. Cílem je každou sobotu uveřejnit článek na dané téma. Více zde. Není sobota, ano vím, ale dříve na mě prostě vánoční nálada nepadla. :)

                                                             Vánoční nálada
  
    Vánoční nálada, to je to, co na mě padne s prvním sněhem a potom už jenom o Vánocích. Včera když roztál všechen sníh, tak mě vánoční nálada definitivně odpustila, a tak jsem si musela počkat až na dnešek.

  
   Dnes jsem se ráno probudila ještě za noci jako nějaké nedočkavé dítě, i když jsem vůbec nedočkavá nebyla, spíš jsem jenom nemohla spát. Takže jsem už v půl sedmé odstartovala maraton pohádek a ten blaženě trval až do té doby, než se vzbudil zbytek rodiny. :) Potom následovala bezmasá snídaně (v mém případě neuvidím zlaté prasátko, neudržela jsem se :D ), spokojené funění a nakonec zdobení stromečku.

Každoročně máme smrk, ale tenhle máme borovici. Ani jsem nevěděla, že je to vánoční strom. :D Takže teď se tu prohýbá pod 4 vánočními kolekcemi a tunou ozdob a řetězů. Ale je pěkný. :) Říkala jsem si, že si půjdu dočíst HP a Tajemnou komnatu, ale nakonec jsem byla tak zmožená, že jsem na to zapomněla. Chtěla jsem ji dočíst do večera, abych si zítra mohla nevázaně číst, co bych chtěla, tak to ještě budu muset nějak stihnout. Zrovna teď jsem po Štědrovečerním obědě (hrachovka a kuba ) a za chvíli vyrážíme s prarodiči objíždět hřbitovy a vrátíme se až večer k Štědrovečerní večeři. :) Takže tohle je můj poslední dnešní příspěvek.
   
Vánoční nálada se u mě zatím projevuje tak, že si pořád chronicky prozpěvuju nějaké koledy (táta šílí že i anglické), nebo si je sama hraju na flétnu (z čehož šílí všichni, chtějí se totiž dívat na televizi :P ) a už se vážně těším na večer. Už přeci jenom nejsem dítě, takže tu nelítám a neříkám: „Vánoce jsou tady!", ale zato všechny otravuju s tím, jestli už se těší na večer. Takže mě berte s nadhledem a my vyrážíme obrazit ty hřbitovy. Ještě jednou Vám přeju Veselé Vánoce. :)

2 komentáře:

  1. U mňa sa prejavuje, pozeraním vianočných filmov 8D
    Veselé Vianoce 8)

    OdpovědětVymazat
  2. Šťastné a Veselé Vánoce a spoustu knížek pod stromečkem :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.