neděle 4. listopadu 2012

Recenze: Nadpozemská



Originál: Unearthly
Autor: Cynthia Hand
Nakladatesltví: CooBoo
Počet stran: 360

                                      Anotace
Zjistit, že jste částečně anděl, není zrovna běžná rutina ani procházka růžovým sadem, zvlášť když víte, že máte naplnit na Zemi poslání, že máte úkol, který byl svěřen jedině a právě vám, ale nikdo vám neřekne, jaký ten úkol přesně je. Nicméně Clara, hlavní hrdinka trilogie Nadpozemská, se s tím statečně pere. Dokonce se snaží zjistit, kdo je ten pohledný kluk, kterého vídá ve svých snech a který zjevně nějak patří k jejímu poslání. Má ho zachránit? Je tohle smyslem jejího života?


     Můj názor na knihu
                                                              obsahuje menší spoilery 
Na Nadpozemskou jsem se strašně těšila a už když mi přišla v září , tak jsem si ji hned chtěla přečíst. Ale jak to tak bývá, dostala jsem se k ní teprve nedávno a vážně nechápu, na co jsem tak dlouho čekala. Nadpozemská byla úžasná, měla jsem ji přečtenou za jeden a čtvrt večera, což se mi moc nestává.

 Claře je šestnáct a od svých čtrnácti let, kdy jí matka řekla, že je Quartarius, čtvrteční anděl, má vizi. Vizi o chlapci s hnědými vlasy v černé flísovce, jak stojí uprostřed hořícího lesa. To je její poslání, které musí splnit, zachránit ho. A proto se stěhuje spolu s matkou a bráchou Jeffreym do Jackson Hole, kde by měla najít kluka ze svých vizí.  Když najde kluka ze svých vizí Christiana Prescotta, který je na střední škole jeden z nejoblíbenějších kluků, je štěstím bez sebe, ale má to háček. Christian chodí s hvězdou školy Kay, která se ho rozhodně nehodlá vzdát. Hned první den potká kamarádku Wendy, která má bratra Tuckera, který je dost sexy. Ale jak to všechno tedy skončí? Splní své poslání nebo radši zvolí lidskou lásku?
Musím říct, že se mi začátek tolik nezamlouval, říkala jsem si, že to bude tak, že toho kluka najde, zamilují se do sebe a život jim bude klást samé překážky. Jsem vážně ale vážně ráda, že to nakonec nebylo tak jednoduché. A to hlavně proto, že se mi Christian nelíbil. Byl milý, hezký a..dokonalý, a právě to mi na něm tak vadilo, nemám ráda dokonalé postavy a ještě ke všemu se ukázalo, že je nerozhodný a neví, co chce. Clara ho ze začátku žrala, byla jím prostě okouzlena, a tak si nevšímala sexy opáleného Tuckera Averyho, který se mi od začátku zamlouval a  modlila jsem se, ať je tam víckrát a ať se Clara probere. Tucker a Clara se pořád škádlili a trochu se do sebe naváželi, ale víte, co se škádlívá.... :). Jedna z mých nejoblíbenějších postav byla rozhodně Wendy, přátelská, milá a milující zvířata. Kdo by si nepřál takovouhle kamarádku, která vám navíc dá ten nejkrásnější dárek k narozeninám. ;) To ale ani náhodou nemůžu říct o Angele, Dimidiovi - polovičním andělovi, se kterou se Clara spřátelí hlavně proto, že toho ví hodně o andělech a její máma (také Dimidius) jí o nich naopak říká naprosté minimum. Angela na mě působila zle, jak úpěnlivě pátrala po andělech a připadala mi taková falešná. Celkou dobu jsem od ní čekala nějaký podraz, ale co, máme ještě dva další díly. :)

 V Nadpozemské není zase tolik nějaké velké akce, i když párkrát, ke konci nastali takové chvilky s Černokřídlými (padlími anděly). Ale ještě víc než tahle akce se mi líbila druhá třetina knížky a s ní prázdniny, které Clara trávila nanejvýš příjemně. U knížky jsem si i zasmála, a to zvlášť u těch cedulí, které tě před něčím varují, jako třeba tahle: SOUKROMÝ POZEMEK, NEPOVOLANÉ OSOBY BUDOU ZASTŘELENY. :D :D
  Celkově se mi knížka vážně moc líbila, přímo jsem hltala další a další stránky. Jediné, co mi na ní vadilo bylo na mě až přiliš krátké popsání těch největších zvratů, to jsem musela číst nadvakrát, abych pochopila co se vlastně stalo. Ale Nadpozemskou určitě doporučuji, takže dávám..   
     

                                                                           5\5



                                                                  

1 komentář:

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.