úterý 6. listopadu 2012

Dlouhé zimní večery: Vánoční dopis Ježíškovi aneb dlouhý seznam knih


Tenhle krásný knižní projekt vymyslela Táňa. Cílem je každou neděli (v mém případě to nebude vždy v neděli, ale i v jiný den) od 4.11. do 23.12.2012  uveřejnit zamyšlení na jedno z témat, je jich celkem devět. Tady jsou všechna pohromadě.

                                            Vánoční dopis Ježíškovi aneb dlouhý seznam knih

Když se řeknou Vánoce, vybaví se mi dárky, stromeček, pečení cukroví, sníh a...spoustu času na čtení knížek, které jsem našla pod stromečkem. Vánoce jsou mým nejoblíbenějším obdobím v roce, už teď se jich vlastně nemůžu dočkat. Těším se, až se zase budu pokoušet o nějaké nové cukroví z nesmyslných receptů, až budu kupovat dárky všem lidem, které mám ráda a až se budu procházet večer městem a ze všech stran mě budou obklopovat vánočně vyzdobené výlohy obchodů. A nesmím zapomenout na sníh, který k Vánocům neodmyslitelně patří. Bohužel minulý rok byly alespoň u nás Vánoce na blátě, tak doufám, že se tenhle rok vydaří pravá "ladovská zima". Před týdnem už jsme sice nějaký ten sníh viděli, ale na moje oblíbené lyžování a bruslení to pořád nebylo. ;)
  S Vánocemi každoročně přichází ta důležitá otázka: "Co si přát?" Já se vlastně nikdy moc dlouho nerozmýšlím, myslím, že se mi ještě nikdy nestalo, že bych měla všechno a nic nepotřebovala. :D I tento rok mi budou v dárcích převažovat knížky, které už jsem si vybrala, takže se asi žádné překvapení nekoná. Jsou to: Loď mezi hvězdami, Drakie, Poslouchej, Emily Strange: Temno, Polibek pro Annu,Delirium, Dva meče a Vlny zmítané smrtí. A ano, jsem hrozně nenažraná a přála bych si jich víc, daleko víc.
  Ježíškovi jsem se pokoušela psát, ale nakonec se to zvrhlo v nějaký dopis, ve kterém jsem si vylévala srdce, takže jsem to zabalila a radši napsala jen seznam. Rodiče už mi další knížky zakázali, takže spoléhám na mojí druhou babičku, tety, sestru a kamarádky. Totiž víte, jsem hrozný chudáček a nutně potřebuju nějaké další knížky, takže jsem si v mysli sestavila další seznam, který mám vždy po ruce, když se mi zeptají na to, co bych chtěla. A je to: Rudá jako rubín, Banka těl: Mladší, Zahrada nesmrtelnosti: Past, Démon z Hex Hall a Krásní mrtví: Phoenix.
  Ale uvědomuju si, že Vánoce nejsou jen o dárcích, už jenom to, že se naše rodina sejde jednou za rok u večeře je velká událost. :D Vánoce zkrátka miluju, od vánočního stromečku až po Santu lezoucího do okna po žebříku (kterého mimochodem nemáme, i když jsem si ho jako malá vždycky přála.) Minulý rok v mých ignorantských čtrnácti letech mi byly Vánoce úplně fuk, takže jsem ráda, že tenhle rok jsem na ně natěšená jak malá. Až přehnaně.

P.S. Protože co může být lepší než si zalézt do postele s krásnou knížkou, hrnkem čaje a sněhem za okny. (A se stromečkem v obýváku, na kterém jsou všude Arabesky. :D ).


Zdroj: http://weheartit.com/search?page=8&query=christmas

1 komentář:

  1. Rudá jako rubín, Past, Démon z Hex Hall, Drakie - tieto z tvojho zoznamu som čítala a preto ti všetky do jedného určite odporúčam! 8)
    Mne sa mama už tiež vyhrážala, že žiadne knižky nedostanem a že by som sa mala viac zamerať na knižky učebnicového charakteru 8D to určite... 8D

    OdpovědětVymazat

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.