neděle 18. listopadu 2012

Dlouhé zimní večery: Čaj, teplo pod dekou a moje nejoblíbenější kniha

Tenhle krásný knižní projekt vymyslela Táňa. Cílem je každou neděli (v mém případě to nebude vždy v neděli, ale i v jiný den) od 4.11. do 23.12.2012  uveřejnit zamyšlení na jedno z témat, je jich celkem devět. Tady jsou všechna pohromadě.

                                            Čaj, teplo pod dekou a moje nejoblíbenější kniha 


V takových pošmourných dnech jako je ten dnešní se mi nechce nic dělat. Nejraději si zalezu do postele pod deku s nějakou pěknou knížkou. :) I když je to na podzim pěkné, tak nejlepší doba pro mě, kdy si takhle zalézt do postele jsou právě Vánoce. Venku je krásně zasněžená krajina, můj vánočně vyzdobený pokoj, z kuchyně se line vůně pečícícho cukroví a spolu s tím i koledy, které si  mamka pouští. Tohle je pro mě naprosto ideální doba pro čtění. Zvlášť, když si k dobré knížce dám i dobrý čaj a zapálím si svíčku, která mi pokoj provoní skořicí a jablky. Mmmmm, už se vážně nemůžu dočkat. :)
Zrovna dneska, když jsem nadávala na tu mlhu, která je hustá jako mléko, jsem si vzpomněla na knížku, kterou jsem v takovéhle vánoční náladě četla, a to Čarodějnici z Hex Hall. Nejen že jsem se u ní úžasně bavila, ale přispívalo k tomu i to vánoční veselí. :) Ve stejnou dobu bych si chtěla přečíst Démona z Hex Hall, aby se to pěkně doplnilo. Do té doby si ho ale musím nejdříve pořídit, protože ten se mi už na můj značně dlouhý a přeplněný seznam knih k Vánocům nevešel.
 
Včerejším dnem u mě naplno vypukly vánoční nákupy. Jelikož jsme vyjeli do Plzně, tak jsem koupila balící papír, stužku a nějaké takové věci na balení dárků, protože jsem si řekla, že tenhle rok dárky neodbydu tím, že je jen dám do dárkových tašek, ale že každý vlastnoručně zabalím. Už se těším, až se na tom vyřádím. :) Jediným problémem jsou u mě peníze na dárky ostatním. Připadá mi, že jich mám nějak málo. Přišla jsem na to, když jsem vybírala dárky mým kamarádkám a zjistila jsem, že asi budu muset vyloupit banku. :D
  Takže abych to shrnula, čaj, teplo pod dekou a k tomu ještě kniha u mě k Vánocům prostě patří. Bez tohohle bych si teď už své Vánoce snad ani nedokázala představit. Zdobení stromečku je super, ale tohle  mě baví mnohem víc. :)
                                                       


1 komentář:

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.