středa 12. září 2012

12 knižních měsíců - Září 2012


  Úžasný dvanáctiměsíční projekt, který mě zaujal jak nápadem, tak tím, že je originální. Vymyslela ho  Ettelëa Dragons z Knižního útočiště. Tenhle projekt je mi zatím ze všech nejbližší. A o co ve 12 knižních měsících půjde?
Každý měsíc se zveřejní seznam několika knih , které se mi k danému měsíci nějakým způsobem hodí nebo si je prostě chcete tento měsíc z nějakého důvodu přečíst. A nesmíte k nim zapomenout napsat, proč se vám k tomu měsíci hodí a proč jste je vybrali... Další částí pak bude napsat, jaká vztah k tomu měsíci máte.

                                                                     ZÁŘÍ
  V září sice začíná škola, ale já mám tenhle měsíc přesto moc ráda. Líbí se mi, jak se pozvolna mění příroda. Listí mění barvu ze zelené na žlutou, oranžovou a červenou, slunce dřív zapadá, je chladněji a dělá se mošt, (který mi mimochodem hrozně chutná.)
  Líbí se mi, když přijdu domů (uznávám, že v prváku to je skoro až večer), pootevřu si okno, zalezu si do postele a začtu se do nějaké pěkné knížky. Miluju, když při čtení poslouchám šelest větru a slyším, jak kapky deště dopadají na listy stromů. Září je začátek podzimu a to je moje nejoblíbenější doba na čtení. A které knihy bych si chtěla v září přečíst?

 Démon z Hex Hall

 Obálka Démona z Hex Hall se mi  prostě k září hodí. Její atmosféra mi připomíná deštivý začátek podzimu. Navíc se kniha odehrává (jen z části) ve školním prostředí.












                                                                                                                             Probuzená

                                  
       Na probuzenou se chystám už vážně hodně dlouho. Chystám si ji půjčit od kamarádky jen co dočtu knížky půjčené z knihovny. Probuzená se mi svými barvami - oranžovou hodí ke stejně barevnému září.








Hra Údolí Sezóna 1

     Na tuhle knížku jsem narazila v knihovně a zaujala mě jak svou anotací, tak svojí obálkou. Kniha se odehrává v září, takže pro mě je to ideální knžka pro tenhle měsíc.












                                                                                                                           Zombie blondýny

                                                                                                                         Konečně jsem na ní narazila v knihovně. Její děj se odehrává na začátku školního roku na střední. Jelikož obojí se mě týkalo, tak jsem ji zařadila do svého záříjového seznamu.












Takže tohle jsou moje vysněné knížky na září a doufám, že je všechny přečtu...

2 komentáře:

  1. Parádní tipy, to vypadá na moc zajímavý knižní září ;-). Já mám v plánu Kartouzu parmskou, Toulání Paříží, Mikulášovy patálie (já vím, že je to trošku dětinský, ale je to skvělá oddychovka)a Školu malého stromu - to moc doporučuju! Zatím jsem v půlce a je to neskutečně jímavý příběh.
    Vivi

    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Školu malého stromu zkusím, díky za tip. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za projevenou podporu nebo kritiku, obou si vážím.